Річний звіт керівника закладу освіти (2022-2023н.р.)

Звіт директора

Закладу дошкільної освіти (ясла-садок) №28

Рівненської міської ради

Мізери Надії Федорівниперед педагогічним колективом, батьками та громадськістю

за період 2022-2023 навчального року

01.07.2023р.

Даний звіт складено відповідно до наказу Президента України від 24 лютого 2022 №64/2022 «Про введення воєнного стану в України», Закону України № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15 березня 2022 року, рішенню протоколу позачергового засідання місцевої комісії техногенно – екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій м. Сміла, статті 20 Закону України «Про дошкільну освіту» від 11 липня 2001р. №2628-ІІІ (із змінами), Положення про дошкільний навчальний заклад, затвердженого Кабінетом Міністрів України від 12 березня 2003р. №305 (із змінами), наказу Міністерства освіти і науки України «Про запровадження звітування керівників дошкільних, загальноосвітніх, та професійно-технічних навчальних закладів», від 28 січня 2005р. №55, Примірного положення про порядок звітування керівників дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів про свою діяльність перед педагогічним колективом та громадськістю, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 23 березня 2005р. №178 керівник  дошкільного закладу має звітувати про свою діяльність перед педагогічним колективом, батьківським комітетом, радою та громадськістю.

Мета: Подальше утвердження відкритої і демократичної державно-громадської системи управління закладом освіти, поєднання державного і громадського контролю за прозорістю прийняття й виконання управлінських рішень запровадження колегіальної етики управлінської діяльності завідувача.

Завдання звітування:

  1. Забезпечити прозорість, відкритість і демократичність управління дошкільним закладом.
  2. Стимулювати вплив громадськості на прийняття та виконання керівником відповідних рішень у сфері управління дошкільним закладом.

У відповідності до функціональних обов’язків та на виконання п.3 наказу Міністерства освіти і науки України від 28.01.2005 №55 «Про запровадження звітування керівників дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів», керуючись Примірним положенням про порядок звітування керівників дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів про свою діяльність перед педагогічним колективом та громадськістю, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 23.03.2005 №178, з метою подальшого утвердження відкритої, демократичної, державно-громадської системи управління освітою, представляю звіт про свою діяльність у 2022/2023 навчальному році.

У своїй діяльності протягом звітного періоду я, як директор ЗДО керувалася посадовими обов’язками, основними нормативно-правовими документами, які регламентують роботу навчального закладу: Конституцією України, Законами України «Про освіту», Статутом нашого закладу, Правилами внутрішнього розпорядку, Посадовими обов’язками директора, іншими нормативними актами, що регламентують роботу керівника закладу. Відповідно до законодавства я здійснювала загальне керівництво і контроль за діяльністю дошкільного закладу, діяла від імені закладу, представляла  його в державних та інших органах, установах і організаціях.

У поточному навчальному році мої управлінські рішення та дії, як керівника,  були спрямовані головним чином на:

– якісну реалізацію завдань дошкільної освіти, визначених Законом України «Про дошкільну освіту» та забезпечення рівня дошкільної освіти в межах державних вимог до її змісту й обсягу;

– контроль за відповідністю застосовуваних форм, методів і засобів розвитку, виховання й навчання дітей в закладі;

– формування мережі, комплектування груп відповідно до запиту батьків;

– дотримання санітарно-гігієнічних, протипожежних норм і правил техніки безпеки, вимог безпечної життєдіяльності дітей і працівників;

– підтримку ініціатив, як з боку батьків так і з боку працівників закладу щодо вдосконалення освітнього процесу;

– виконання річних завдань;

– складання бюджетного запиту на рік;

створення безпечних умов  перебування дітей в ДНЗ в умовах воєнного стану;

– організацію роботи щодо охоплення навчанням дітей 5 річного віку.

Педагогічний колектив дошкільного закладу  у 2022/2023 навчальному році спрямовував свої зусилля на створення умов для повноцінного розвитку особистості кожного вихованця; впровадження інноваційних форм і методів роботи для підвищення якості освітнього процесу в закладі; підтримання тісних зв'язків з батьками вихованців; постійний контроль з охорони та збереження життя дітей.

Хочу зазначити, що робота керівника і колективу нероздільні і, в чомусь керівник направляє колектив, а в чомусь частіше саме колектив підштовхує директора до вирішення багатьох питань організації освітньої діяльності закладу. Тому, звітуючи про свою роботу, я спираюсь на роботу всього колективу та його структурних підрозділів.

Заклад розрахований на 230 місць. У 2022-2023н.р. його відвідувало 320 дітей, з них 9 дітей, батьки яких служать в лавах ЗСУ, 11 – учасники АТО, 1 дитина має інвалідність, 25 дітей з багатодітних  сімей, 6 дітей з малозабезпечених сімей, 11 дітей – ВПО. В закладі суворо дотримуються вимог щодо  забезпечення прав дитини, які закріплені  в основних державних документах.

Головною метою ЗДО №28 є забезпечення реалізації права громадян на здобуття дошкільної освіти, задоволення потреб громадян у вихованні, догляді та оздоровленні дітей дошкільного віку, створення умов для фізичного, розумового і духовного розвитку.

ЗДО повністю укомплектований педагогічними кадрами та обслуговуючим персоналом. Усі педагоги мають спеціальну педагогічну освіту, за станом здоров’я їм дозволено здійснювати педагогічну діяльність. На даний час в закладі працює 31 педагогічний працівник, з них: директор, вихователь-методист, 21 вихователь (15 педагогів мають «вищу кваліфікаційну категорію», 9 – «спеціаліст І категорії», 4 – «спеціаліст ІІ категорії», 3 педагоги мають категорію «спеціаліст»), вчитель-логопед, практичний психолог, 3 музичні керівники, інструктор з фізичного виховання, 3 керівника гуртків.

Освітній процес в ЗДО у 2022/2023 навчальному році здійснювався відповідно до законів України «Про освіту», «Про дошкільну освіту», Базового компонента дошкільної освіти (нова редакція), Указу Президента України «Про стратегію національно-патріотичного виховання» від 18 травня 2019 року № 286/2019, «Планування роботи закладу дошкільної освіти на рік» (лист МОН від 07.07.2021 № 1/9-344), «Про окремі питання діяльності закладів дошкільної освіти у 2022/2023 навчальному році» (лист МОН від 27.07.2022 № 1/8504-22), «Про рекомендації для працівників закладів дошкільної освіти на період дії воєнного стану в Україні» (лист МОН від 02.04.2022 № 1/3845-22), «Про затвердження гранично допустимого навчального навантаження на дитину у дошкільних навчальних закладах різних типів та форми власності» (наказ МОН від 20.04.2015 № 446), «Про забезпечення психологічного супроводу учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану в Україні» (лист МОН від 29.03.2022 № 1/3737-22), «Про методичні рекомендації «Перша психологічна допомога. Алгоритм дій» (лист МОН від 04.04.2022 № 1/3872-22),

На базі закладу у 2023р, відповідно до плану роботи управління освіти, було проведено засідання професійної спільноти вихователів ЗДО міста на тему «Освітня робота в ЗДО в умовах воєнного стану».

Досить дієвими та результативними формами методичної роботи були: семінар-тренінг для вихователів міста «Освітня робота в ЗДО в умовах воєнного стану», проблемний семінар «ECERS – сучасна система критеріїв оцінювання якості роботи ЗДО», педагогічний батл «Еко – модний чи необхідний тренд життя?», семінар з елементами тренінгу «Разом до безбар'єрного суспільства».

Для всебічного розвитку здібностей та інтересів дітей впродовж 2022-2023н.р. в закладі продовжували набір на додаткові освітні послуги. Ефективно працювали гуртки: «Бебі-йога», «Здоров'ячок», «Вчимося говорити правильно», «Лего. Логічні ігри», «Англійська мова», «Хореографія». На наступний навчальний рік плануємо гурток «Комп'ютерна грамота» для дітей старшого дошкільного віку.

З метою пропагування дошкільної освіти та більш глибокого ознайомлення з роботою закладу організовано сучасний сайт  ЗДО (www.zdo28.rv.ua), де висвітлюється вся інформація відповідно до Закону України «Про освіту» ст.30.

У 2022/2023 навчальному році  організація освітнього процесу в дошкільному закладі була спрямована на виконання основних завдань ЗДО, при визначенні яких були враховані їх сучасність, актуальність, а саме:

  1. Формування соціально-громадянської компетентності дітей дошкільного віку, національної ідентичності як основи, яка виховує справжній патріотизм.
  2. Формування в дошкільників свідомого ставлення до власної безпеки, навичок безпечної поведінки та стресостійкості, збереження життя та здоров’я.
  3. Продовжити роботу щодо забезпечення наступності між дошкільною та початковою освітою в умовах завдань освітньої реформи «Нова українська школа» щодо гармонійного розвитку особистості дитини.

Питання поліпшення якості освіти в дошкільному закладі, неможливе без створення інноваційного простору. Особливістю роботи з інноваційної діяльності нашого педагогічного колективу є вивчення, активне впровадження в практику роботи інноваційних педагогічних технологій, що робить заклад конкурентоспроможним на ринку освітніх послуг.

Значну увагу педагоги приділяли забезпеченню якісної освіти дошкільникам шляхом реалізації Базового компоненту дошкільної освіти, державних вимог до рівня сформованості життєвої компетентності особистості, освіченості, розвиненості й вихованості дошкільників перед вступом їх до школи. Систематична, планомірна  робота вихователів з дошкільниками була спрямована на становлення у дитини дошкільного віку основної компетентності - вміння взаємодіяти, співпрацювати, розуміти, самореалізовуватися в соціумі серед ровесників, молодших і старших за віком людей.

Адміністрація  приділяє велику увагу озелененню території закладу, створення комфортного середовища для  перебування вихованців на вулиці та в приміщенні закладу. Всі групові кімнати та коридори  естетично оформлені, інтер’єр приміщень дібрано з урахуванням  сучасного дизайну, все обладнання та меблі розташовані зручно та доцільно. Всі кабінети забезпечені  обладнанням та укомплектовані згідно вимог.

В дошкільному закладі постійно проводиться робота щодо підтримки матеріально-технічної бази закладу, системи водопостачання, теплопостачання, каналізації, сантехнічного обладнання  в режимі безперебійного функціонування, утримання всіх приміщень у відповідності з санітарно-гігієнічними, педагогічними та естетичними нормами.  Проведено значний обсяг робіт щодо  поновлення м’якого інвентарю.

Значна увага приділяється оновленню  інтер’єру в закладі, всі заплановані ремонтні роботи в групах та інших приміщеннях закладу проводяться ґрунтовно, з використанням сучасних матеріалів та сучасного дизайну у відповідності до перспективного плану ремонтних робіт, який затверджено батьківським комітетом ЗДО.

Ігрове та навчальне обладнання в групових приміщеннях в достатній кількості, відповідає віку дітей, дає змогу організувати освітній процес, самостійну діяльність  дітей протягом дня  згідно сучасних вимог, забезпечити розвиток  кожної дитини з урахуванням вікових та індивідуальних особливостей. В кожній групі організовані куточки  для розвитку інтелектуальної діяльності, дрібної моторики рук, самостійної художньої, предметно-практичної діяльності,  наявність яких сприяє розвитку кожної дитини.  Всі куточки обладнані необхідним матеріалом для розвитку вихованців згідно віковим особливостям.

Створені умови для дослідницької, трудової діяльності (куточки природи, куточки для чергування тощо), розвитку сюжетно-рольових ігор. Також організовано осередки для ознайомлення вихованців з національними традиціями українського народу.

Створено умови для музичного виховання. Музична зала використовується для проведення щоденних занять, свят та розваг, дозвілля з музичного виховання відповідно з розкладом занять та планом роботи закладу. Музична зала забезпечена музичними інструментами, необхідними меблями, дидактичними посібниками та музично-дидактичними іграми у відповідності до Примірного переліку ігрового та навчально-дидактичного обладнання для закладів дошкільної освіти. В залі є фортепіано,  акордеон, музичний центр, набір CD-дисків  з записами класичної та сучасної музики, музичною акустичною системою підсилювачем звуку. Все це дозволяє організовувати музичне дозвілля дошкільнят на високому рівні

Гармонійному розвитку дітей сприяє створення адміністрацією ЗДО  необхідних умов для організації фізкультурно-оздоровчої роботи з дітьми. Фізкультурна зала використовується для проведення щоденних занять з фізичного виховання, свят, розваг, Днів здоров'я, ранкової гімнастики тощо відповідно з розкладом занять та планом роботи закладу.

За звітний період значно покращилась матеріальна база закладу та санітарний стан приміщень: завершено облаштування найпростішого укриття; укладено 110 кв.м. кахельної плитки на підлогу в укритті4 придбані меблі для організації освітнього процесу та для тривалого перебування дітей в укритті (столи, лавки, розкладачки, обігрівачі); в усіх групах облаштовані кухонні куточки, встановлені бойлери для підігріву води, придбано посуд; проведено ремонт спальних кімнат в групах 2 та 4; замінено підлогу в ігрових кімнатах груп 1 та 8; проведено ремонт 500 кв.м. покрівлі закладу.

Для забезпечення безпечних умов, для покращення умов щодо організації освітнього процесу заклад отримав безоплатно від ГО «Проліска»: комплект планшетів з навушниками, зарядний пристрій, ноутбук (2 шт), інтерактивну дошку, короткофокусний проектор, пральну машину (2 шт.), жарочну шафу.

Я, як керівник, прагну, щоб наш заклад залишався тим місцем, де діти можуть розвиватись, навчатись, виховуватись, реалізовувати свої здібності, весело і щасливо жити та бути у безпеці, а батьки – бути спокійними за свою малечу, працівники – отримувати задоволення від того, що роблять.

Дякую за увагу!


Річний звіт керівника закладу освіти (2021-2022н.р.)

Даний звіт зроблений на підставі наказу Міністерства освіти і науки України від 23.03.2005 р. № 178 «Про затвердження Примірного положення про порядок звітування керівників дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів перед педагогічним колективом та громадськістю» та з метою інформування громадськості про діяльність Закладу дошкільної освіти  в 2020-2021 навчальному році.

Звітування проводиться з метою подальшого утвердження відкритої і демократичної державно-громадської системи управління, поєднання державного і громадського контролю за прозорістю прийняття і виконання управлінських рішень, запровадження колегіальної етики управлінської діяльності в нашому закладі, що базується на принципах взаємоповаги та позитивної мотивації.

Заклад дошкільної освіти (ясла-садок) №28 Рівненської міської ради заснований у 1968 році. Юридична адреса закладу: 33018, м.Рівне, вул.Відінська, 46.

Проєктна потужність закладу 230 чол. Впродовж 2021-2022н.р. в закладі функціонувало 11 вікових груп: 2 групи раннього віку, 3 групи – для дітей 4-го року життя, 3 групи – 5-го року життя, 3 групи – 6-го року життя. Чисельність дітей у групах у 2021-2022 навчальному році становила 324 дитини. З них - 9 дітей, батьки яких є учасниками АТО, 2 дітей з інвалідністю, 6 дітей  з малозабезпечених сімей, 13 дітей з багатодітних сімей, 2 дітей батьки - опікуни (вдвічі зросла кількість пільгових категорій у порівнянні з 2020-2021н.р. ). Всі п’ятирічні діти мікрорайону охоплені дошкільною освітою (100%).

Режим роботи закладу відповідав запитам батьків. Сім груп з 12 годинним режимом з 7.00 до 19.00 год., чотири групи з 10,5 годинним режимом з 7.30 до 18.00 год. Для працівників встановлено 5-денний робочий тиждень.

Підвищення рівня та організація освітнього процесу у закладі освіти

Кожна вікова група має окреме приміщення: ігрову, спальну, гігієнічну кімнати та роздягальню. Групові приміщення повністю забезпечені меблями та ігровим обладнанням. Розвивальне середовище дитячого садка організовано з урахуванням інтересів дітей і відповідає їх віковим особливостям. Також  в наявності  кабінет директора, методиста та практичного психолога, кабінет завгоспа, кабінет, пральня, харчоблок. Територія навчального закладу озеленена, поділена на зони відповідно до вимог щодо організації розвивального життєвого простору.  Кожна група має окремий майданчик, на якому встановлено ігрове обладнання, інсталяції, квітники.

Для виховання та навчання дітей створені всі умови, а саме, обладнані спеціальні приміщення: музична та спортивна зали, кабінет гурткової роботи, медичний блок, спортивний майданчик, лісова галявина, город.

Детальне вивчення роботи закладу, здійснювалося за таким алгоритмом:

  1. Відвідування занять, бесід, виховних, музичних, спортивних заходів в різних вікових групах з метою визначення стилю спілкування вихователів, спеціалістів з дітьми, батьками.
    1. Перегляд інтегрованих занять, фрагментів інтегрованих днів.
    2. Визначення рівня планування різних заходів з урахуванням рекомендацій, наданих після семінарів, педрад, засідань творчих груп.
    3. Створення предметно – розвиваючого середовища, забезпечення груп навчально – методичними посібниками, атрибутами для народних, рухливих, розвиваючих, дидактичних ігор.
    4. Просвітницька робота з батьками та надання їм практичних рекомендацій, використовували для роботи методи: перегляд занять, бесід, фрагментів інтегрованих днів; спостереження за спілкуванням дітей під час ігор, прогулянок;
    5. Аналіз перспективного та календарного планування; анкетування, тестування педагогів та батьків; метод експертних оцінок.

Впродовж 2021-2022н.р. педагогічний колектив ЗДО №28 працював над вирішенням таких завдань:

- забезпечення наступності, взаємодії в педагогічному процесі дошкільного навчального закладу і початкової школи для створення єдиної динамічної та перспективної системи в умовах освітньої реформи «Нова українська школа»;

- впровадження інноваційних технологій в роботі з дітьми дошкільного віку;

- удосконалення системи роботи щодо формування практичних умінь та навичок дітей під час критичного мислення та вмінь розв’язувати проблемні питання;

- активізація роботи з використання сучасних інформаційних технологій під час освітнього процесу в ЗДО;

- забезпечення відповідності методам національно-патріотичного виховання інтересам та особливостям хлопчиків та дівчаток;   завершення роботи над науково-методичною темою закладу «Виховання національно-патріотичних почуттів, як базових якостей дошкільника, в контексті Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді».

Для реалізації зазначених завдань у річному плані роботи закладу було визначено комплекс управлінських, методичних, організаційно - педагогічних форм роботи. На педагогічних радах, виробничих нарадах, нарадах при директору, інструктивно - методичних зібраннях реалізація зазначених вище завдань аналізувалась, вносились корективи, щодо удосконалення роботи закладу.

Методична робота

ЗДО повністю укомплектований педагогіч­ними кадрами та обслуговуючим персоналом. Педагоги  мають  спеціальну педагогічну освіту, за станом здоров'я їм дозволено здійснювати педагогічну діяльність.

В ЗДО працюють  31 педагогічний працівник з них: директор, вихователь-методист, 21 вихователь, 1 вчитель-логопед, 3 музичні керівники, 1 інструктор з фізкультури,  практичний психолог, 2 керівника гуртків. Якісний склад педагогічних працівників на 01.07.2022 року становить:

рівень освіти:

-        вища педагогічна (спеціальна) – 26 педагогів , 82 %;

-        вища педагогічна – 4 педагога, 11 %;

-        середня спеціальна – 2 педагоги, 7%;

рівень кваліфікації:

-        «спеціаліст вищої категорії» - 14 педагогів,  37,5%;

-        «спеціаліст І категорії» –  9 педагогів,  25 %;

-        «спеціаліст ІІ категорії» – 7 педагогів, 18,8%;

-        «спеціаліст» – 2  педагогів, 18,7  %;

рівень педагогічного стажу:

-        до 5-ти років – 12 педагогів,-  37,5 %

-        до 10-ти років – 7 педагогів, - 21,9 %

-        До 15-ти років – 1 педагог, - 3,1 %

-        До 20-ти років –  4 педагоги, - 12,5 %

-        До 25років і більше -  8 педагогів – 25%

рівень вікового складу:

- до 20 років – 0

-  від 20 - 30 років - 6 педагогів – 19 %

- від 31 - 40 років - 13 педагогів – 39,5%

- від 41-50 років -  7 педагогів -  22,5 %

- від 51-60 років - 6 педагогів – 19 %

В порівнянні з минулим роком фаховий рівень педагогічних працівників зріс на 4 %. За результатами атестації в 2021-2022 навчальному році атестовано 6 педагогів:  вихователю – методисту Романюк О.О.. підтверджено кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії»; вихователю Мельничук І.М., музичному керівнику Середі Л.П. встановлено кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії»; вихователю Баранець А.Л.  встановлено кваліфікаційну категорію «спеціаліст І категорії»; вихователям Кривульській В.П., Шульгач Е.В. встановлено кваліфікаційну категорію «спеціаліст ІІ категорії»

Адміністрація закладу створює працівникам усі умови для плідної роботи. В цілому робота колективу ЗДО відмічається стабільністю та позитивною результативністю.

Для вирішення завдань, спрямованих на вдосконалення кваліфікації та професійної майстерності педагогів, в дошкільному закладі були проведені педради, семінари, семінари-практикуми, консультації. Проведення засідання методичного об’єднання для вихователів міста з пізнавального-екологічного розвитку на тему «Стенд-музей як інноваційний освітній засіб», на якому педагоги поділились власним досвідом щодо системи роботи закладу з використання стенд-музеїв науково-природничого спрямування у роботі з дошкільниками в умовах ЗДО. Учасники методичного об’єднання підвищили теоретичний та практичний рівень знань про сучасні вимоги до прийомів роботи з формування природничо-екологічних здібностей з використанням інноваційних технологій, а саме – STREM-освіти. Слухачі відмітили творчий підхід до проведення засідання, високу професійну педагогічну майстерність педагогів.

Проектна діяльність залишається ефективним методом залучення педагогів та вихованців до творчої діяльності. Так, педагоги та батьки закладу були залучені до реалізації проектів екологічної та національно-патріотичної спрямованості «Щаслива лапа», «Копійка врятує життя», «Твори добро». Робота в межах цих освітніх проектів спонукала учасників до пошуку ефективних шляхів, форм, методів освітньої роботи закладу, що сприяло підвищенню їх фахової компетенції та дозволило розширити знання дошкільників про домашніх улюбленців, про благодійність та гуманність. Заклад бук учасником всеукраїнського заняття доброти про гуманне та відповідальне ставлення до тварин, за що нагороджений грамотою, Подякою та подарунками фонду «Щаслива лапа», подякою та книгою від Фонду «Скарбниця надії».

У 2021-2022 н. р. методична робота в закладі була  розпочата та сконцентрована навколо проблемної теми  «Розвиток цілісної особистості дитини через системний підхід до впровадження сучасних інноваційних технологій».

Національно-патріотичні заходи, проведені у закладі за участі дітей переміщених громадян здійснювались у відповідності до плану:

- День Соборності України (22.01.2022р.);

- День рідної мови (21.02.2022р.);

- «День вишиванки» - онлайн (21.04.2022 р.)

- День захисту дітей (01.06.2022 р.). - онлайн. Для проведення заходів були залучені всі діти переміщених громадян.

Благодійні акції:

- «Щаслива лапа» (допомога безпритульним тваринам), ( березень 2022 р.)

- «Підтримка передової» (лютий, березень,квітень, травень 2022р.)

- «Подякуємо захисникам разом» (червень, 2022 р.)

З березня по травень 2022 року педагоги закладу працювали з дітьми – переселенцями на базі гуртожитку Рівненського автодорожнього технікуму. В закладі здійснювався систематичний психолого-педагогічний супровід сімей, які переселилися з тимчасово окупованої території:

- Індивідуальна робота з дітьми щодо вивчення та вдосконалення української мови.

- Участь в заходах організованих міським об’єднанням «Просвіта»

- Участь в конкурсі «Мій тато – герой»» ( червень 2022 р.)

З метою профілактики та зниження відхилень у поведінці дітей, відповідно до результатів психодіагностичної роботи, систематично здійснювалась розвиткова та корекційно-відновлювальна робота: розвиткові заняття з попередження дезадаптації у дітей раннього віку; розвиток навичок спілкування, стабілізація психоемоційного стану у дітей молодшого дошкільного віку; розвиткові заняття з підвищення рівня сформованості психічних процесів; систематична корекційно-відновлювальна робота з подолання страхів, тривожності, негативних переживань, поведінкових проявів у вихованців закладу (діти «вразливих категорій»); розвиткові заняття з формування готовності  до шкільного навчання для дітей старшого дошкільного віку; профілактичні заняття з формування вмінь та навичок ненасильницької, толерантної поведінки «Ми вміємо дружити!»; ширінг для педагогів «На скільки серйозною є проблема булінгу та мобінгу в дошкільному закладі», семінар-практикум з елементами відео тренінгу «Стрес-менеджмент для педагогів» (профілактика емоційного вигорання).

В напрямку психологічної просвіти впродовж року проводились зустрічі з батьками вихованців за різною тематикою: «Соціальна адаптація дітей молодшого дошкільного віку», «Ваша дитина досягла старшого дошкільного віку: характеристика вікових змін», «Профілактика стресових розладів у дітей». В умовах сьогодення набула поширення онлайн-форма спілкування з усіма учасниками освітнього процесу. Зокрема, підготовлено та опубліковано матеріали просвітницького характеру на сторінці психолога (веб-сайт закладу освіти),  порадники для батьків (Viber-групи). У педагогічному колективі просвітницький напрямок роботи психолога було реалізовано шляхом проведення майстер-класів «Інформаційні буклети для батьків: подаємо інформацію цікаво та доступно» та «Застосування ІКТ-засобів у професійній діяльності педагога закладу дошкільної освіти».

Одним з показників результативності роботи ЗДО є діяльність педагогічного колективу з виконання Державного стандарту дошкільної освіти. Впродовж навчального року здійснювався моніторинг компетенцій дітей старшого дошкільного віку та проводилась педагогічна діагностика дітей середнього, молодшого та раннього віку. Робота організовувалась таким чином: визначався рівень розвитку дітей на початок навчального року, за півріччя (січень місяць) та на кінець навчального року. Вихователем-методистом Романюк О.О., вихователями та спеціалістами робиться аналіз досягнень кожної дитини, відстежуються показники моніторингу та відповідність виконання вимог освітніх ліній. Таким чином ми бачимо найкращі досягнення наших вихованців та визначаємо проблеми подальшої роботи: що робити з кожною конкретною дитиною, яка потребує корекції, допомоги. Тут проводиться індивідуальна робота з дитиною, диференціація завдань під час занять. Для цього є досить багато демонстраційного та роздаткового матеріалу, який розподілений відповідно рівнів розвитку дітей.

Разом з тим для того, щоб покращилась якість дошкільної освіти та підвищились показники виконання Державного стандарту постійно відбувається підвищення професійної діяльності педагогів, що й сприяє покращенню результативності дітей через різноманітні форми роботи з педагогами на виконання завдань роботи річного плану. Всі ці форми є дієвими, так як стимулюють вихователів працювати.

Методична робота в дошкільному закладі набула сьогодні аналітичного характеру, а її результати – діагностичної спрямованості. Інформація, одержана шляхом аналізу та діагностики, використовується для підвищення не тільки якості педагогічного процесу, але й кваліфікації вихователів.

На превеликий жаль приблизно 30 % плану роботи ЗДО на 2021-2022 навчальний рік  не були виконані у зв’язку з призупиненням роботи закладу у воєнний період. Відповідно до наказів ЗДО №28  всі педагоги  закладу працювали дистанційно згідно індивідуальних планів роботи.

Соціальний захист, збереження та зміцнення здоров’я   дітей

В ЗДО (ясла-садок) №28 проводиться планомірна робота відповідно до наказів Міністерства освіти і науки України від 01.02.2010 № 59 «Про вжиття заходів щодо запобігання насильству над дітьми», від 29.10.2010 № 1023 «Щодо профілактики злочинності і правопорушень серед дітей, захисту їх прав на освіту», від 30.12.2010 № 1312 «Про затвердження плану заходів щодо реалізації Національної кампанії «Стоп насильство», від 30.12.2010 № 1313 «Про виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 22.11.2010 № 2140» та інших.

Дана робота проводиться з метою забезпечення реалізації державної політики щодо охорони прав дитинства та соціального захисту дітей пільгових категорій та створення належних умов для їх соціально-психологічної адаптації та всебічного, гармонійного розвитку. На початок навчального року було складено банк даних дітей пільгових категорій. На підставі поданих підтверджуючих документів було видано наказ про забезпечення цих дітей пільгами в оплаті за харчування. Вжиті заходи щодо зміцнення та модернізації матеріально-технічної бази освітнього процесу.

Заходи щодо зміцнення та модернізації матеріально технічної бази в ДНЗ

Завдяки активній співпраці батьків, вихователів, керівництва, відділу освіти матеріально-технічна база дошкільного закладу у 2021-2022 навчальному році значно покращилась.

За рахунок спонсорської допомоги батьківської громади в закладі відбулись позитивні зміни: придбано телевізори в ігрові приміщення груп (2 шт.), поновлено обладнання на прогулянкових майданчиках, придбано ламінатор. Усе це сприяє покращенню умов для розвитку дітей та ефективної роботи педагогів.

За рахунок бюджетних коштів було придбано: миючі та дезинфікуючі засоби; маски та рукавички; будівельні матеріали; постільна білизна.

Аналізуючи фінансово-господарську діяльність, можна зробити висновок: робота структурних підрозділів (харчоблоку, пральні, медичної служби, техперсоналу) ведеться на високому рівні. Своєчасно здійснюється технічне обслуговування та ремонт обладнання у службових приміщеннях. Створено належні умови для фізичного розвитку, виховання, навчання та повноцінного харчування дітей, згідно вимог. Впродовж року кожна група поновлювала ігровий, дидактичний, демонстраційний матеріал. У музичну залу придбали декорації для прикрашання до свят. Залученням та цільовим використанням цих коштів займався батьківський комітет закладу, дані про їх витрату оприлюднювались на батьківських зборах та на офіційному сайті дошкільного навчального закладу.

Матеріальні цінності оприбутковуються   відповідно до вимог нормативно-правових актів та беруться на облік бухгалтерією. Незважаючи на складні економічні умови, приміщення і територія ЗДО оснащені необхідним інвентарем, перебувають у задовільному стані, постійно поповнюється, оновлюється і ремонтується обладнання.

Соціальний захист, збереження та зміцнення здоров’я

вихованців та педагогічних працівників

Одним з приорітетних напрямків керівника є забезпечення соціального захисту, збереження та зміцнення здоров’я дітей і працівників закладу. Питання захворюваності, відвідування та харчування дітей систематично розглядалися на засіданнях при директору, аналізувалися показники та розроблялися заходи щодо їх покращення.

Великого значення приділено загартуванню дітей в умовах дошкільного закладу та сім’ї з метою зниження захворюваності дітей. Була звернена увага на проведення оздоровчих заходів (загартування повітрям і водою, вживання часнику, цибулі), попередження дитячого травматизму та забезпечення безпеки життєдіяльності, а також проведення занять як з працівниками, так і з дітьми, з правил поведінки, надання першої допомоги у надзвичайних ситуаціях.

Забезпечення організації харчування вихованців

Найважливішою умовою правильної організації харчування дітей є суворе дотримання санітарно-гігієнічних вимог до харчоблоку та процесу приготування і зберігання їжі. З метою профілактики кишкових захворювань працівники суворо дотримуються встановлених вимог до технологічної обробки продуктів, правил особистої гігієни.

Робота з організації харчування дітей у закладі, здійснювалася на підставі Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», N 202/165, 26.02.2013, Наказу  «Про затвердження змін до Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах». Законів України «Про освіту», «Про дошкільну освіту» (ст.35), «Про охорону дитинства» (ст.5), інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженої Наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України 17.04.2006. за №298/227 (зі змінами і доповненнями).

В нашому дошкільному закладі діти одержують триразове харчування. Раціон харчування збалансований гідно потреб організму дитини в білках, жирах, вуглеводах, мінералах та вітамінах на добу.

Під час організації харчування, ми дотримуємося гігієнічних вимог до приготування, перенесення та роздачі їжі, не допускаючи  порушень режиму дня, щоб не було зниження апетиту та поганого засвоєння їжі. Усі продукти харчування, що надходять до ЗДО  відповідають вимогам державних стандартів, супроводжуються накладними, сертифікатами якості, висновками санітарно-епідеміологічної експертизи. Комірник веде чіткий облік продуктів харчування. Продукти реєструються у журналі, де вказується останній термін реалізації, дотримуються норми їх використання.

В дошкільному закладі в цілому дотримується санітарно-гігієнічний режим. Працівники харчоблоку, помічники вихователів забезпечені спеціальним одягом.  Правила особистої гігієни персоналом дотримуються. В групах в наявності куточки для помічників вихователів, які містять інструкції щодо правил миття посуду, столів, стільців, графіки прибирання групових приміщень, провітрювання приміщення, орієнтовний об’єм готових страв та окремих продуктів для дітей різних вікових груп (у грамах). Вихователі дотримуються вимог програми щодо виконання культурно-гігієнічних навичок, помічники вихователів виконують санітарні норми організації харчування в групах. Старшою медичною сестрою  проводиться робота щодо гігієни харчування, дотримання санітарних правил, профілактики кишкових, інфекційних захворювань.

Варто відмітити, що в нашому закладі створені належні умови для збереження продуктів харчування, технологічне обладнання в достатній кількості, підтримується в робочому стані. Заклад забезпечений  необхідними меблями, столовим інвентарем, необхідною кількістю посуду. Проведено маркування відповідно до вимог Санітарних правил, посуд використовується за призначенням. Також заклад забезпечений необхідними миючими та дезінфікуючими засобами для миття столового, кухонного посуду, прибирання харчоблоку, групових приміщень, в достатній кількості.

Вродовж року в дитячому раціоні наявні всі види круп, овочів, яєць, кисло-молочні продукти (молоко, сметана, сир кисломолочний), риба морожена, м’ясо (свинина, яловичина), овочі (картопля, капуста, морква, цибуля, буряк), в літній період іде постачання молодої картоплі, капусти, огірків, помідорів).

Я, як керівник постійно тримаю на контролі організацію раціонального харчування  в закладі. Результати контролю обговорюються на оперативних нарадах, обговорюються питання щодо покращення роботи з цього питання.

Забезпечення організації медичного обслуговування вихованців

Медичне обслуговування дітей в ЗДО здійснюється згідно з наказом МОЗ та МОН України №432/496 від 30.08.2005р. «Про удосконалення медичного обслуговування дітей в ДНЗ», Положенням про медичний кабінет ДНЗ, Положенням про ізолятор ДНЗ, Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб №1645-111 від 06.04.2000, Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку медичного обслуговування дітей в ДНЗ» №826 від 14.06.2002р., Порядку медичного обслуговування дітей в ДНЗ. Головним завданням є дотримання санітарно-гігієнічного режиму в приміщенні і на території, проведення оздоровчо-профілактичної роботи кожного дня та організації харчування.

Медичне обслуговування дітей включає в себе проведення обов’язкових медичних оглядів, планомірно проводяться антропометричні виміри дітей, проводиться огляд дітей на педикульоз. Дані про результати медичного обслуговування дітей обов’язково доводяться до відома батьків.

Хочеться звернути увагу на те, що вихователі працюють у тісному контакті із  сестрою медичною щодо оздоровчо-профілактичної роботи: ранкова гімнастика, гімнастика пробудження, коригуюча гімнастика, організація фізичних занять на  свіжому повітрі. Постійно проводиться моніторинг захворюваності дітей ЗДО.

Під особливим контролем температурний режим приміщень. В зимовий період температурний режим дотримується постійно. Систематично, в плановому порядку та за епідеміологічними показниками контролюється  санітарний стан кожної групи, своєчасно проводяться медичні огляди дітей, робота по попередженню інфекційних та простудних захворювань; під контролем знаходиться медичне обслуговування педагогічних працівників і обслуговуючого персоналу. Двічі на рік працівники проходять поглиблений медичний огляд, проводиться обстеження в бак лабораторії.

Дотримання вимог охорони дитинства, техніки безпеки та протипожежних норм

В нашому дошкільному закладі забезпечено все для  реалізації заходів з питань охорони життя, здоров’я дітей, сприяти формуванню навичок здорового способу життя; створені умови щодо безпечної життєдіяльності вихованців і запобігання порушень техніки безпеки педагогічними працівниками.

Питання охорони та безпеки життєдіяльності ми вносимо у річний план роботи дошкільного закладу та систематично розгля­даємо на засіданнях педагогічних рад і виробничих нарадах. Прово­димо місячники з попередження дорожньо-транспортного травма­тизму дітей та пожеже небезпечних ситуацій, тижні безпеки життє­діяльності дітей.

З метою прийняття опе­ративних рішень щодо забезпечення умов для збереження здоров'я та безпечного перебування дитини у дошкільному закладі, дотри­мання правил охорони праці та техніки безпеки всіма працівника­ми закладу, систематично здійснюємо контроль та  аналізування виконання заходів з охорони та безпеки життєдіяльності згідно плану роботи, зокрема:

- санітарно-гігієнічний стан дошкільного закладу групових приміщень та закріплених ділянок;

- дотримання  пожежної безпеки;

- організація проведення місячників та тижнів з безпеки життєдіяльності;

- організація безпечного предметно-розвивального сере­довища;

- дотримання техніки безпеки та правил охорони праці пе­дагогами під час освітнього процесу;

- дотримання техніки безпеки та правил охорони праці тех­нічними працівниками під час освітнього процесу

- проводимо огляд обладнання та облашту­вання групових кімнат до нового навчального року;

- проводимо технічний огляд: будівлі та службових приміщень дошкільного закладу; обладнання медичного кабінету, харчоблоку, пральні, спортивного та музичного залів; обстежуємо спортивне об­ладнання; узагальнюємо результати перевірок та вивчаємо виконання наданих  рекомендацій та усунення зауважень.

Результатом засвоєння дітьми знань з безпеки життєдіяльності є:

- дотримання заборонних та наказових правил поведінки з пожежної безпеки;

- вміння правильно користуватися пішохідним переходом, знання і дотримання правил безпечної поведінки в транспорті та на дорозі;

- набуття навичок безпечної поведінки в природному середовищі;

- вміння елементарно піклуватися про власне здоров’я, налагоджувати взаємовідносини в суспільстві та знаходити вихід із конфліктних ситуацій;

- вміння передбачати наслідки падіння, вживання в їжу незнайомих плодів та речовин;

- усвідомлення, що спілкування з незнайомцями може становити загрозу для життя й особистої безпеки;

- має найпростіші знання з цивільної оборони;

- чітко знає прізвище та домашню адресу, а також телефонні номери служб екстреної допомоги.

Невід’ємною частиною в роботі по збереженню життя і здоров’я дітей є співпраця з батьками. Доцільними в цій роботі були всі методи роботи з батьками, які ми використовуємо: групові та індивідуальні консультації, папки-пересувки, лекції на батьківських зборах, проведення спільних свят та розваг  тощо.

Підводячи підсумки, варто ще раз наголосити, що наша мета – якомога повніше підготувати дітей до розв’язання складних життєвих ситуацій, навчити їх захищати себе від небезпеки, а також запобігти дитячому травматизму.

Колектив ДНЗ налаштований на працю в режимі розвитку, відновлення, впровадження інновацій.

Від імені всього колективу закладу і особисто від себе виношу подяку всім працівникам Закладу дошкільної освіти (ясла-садок) №28, батькам вихованців, які небайдужі до життя дошкільного закладу та завжди приймають активну участь у різноманітних заходах щодо його покращення, за спільну роботу, розуміння, підтримку і можливість реалізації наших ідей.

Сподіваюсь на подальшу співпрацю з колективом, батьками, громадськістю. Дякую за увагу!


Директор ЗДО №28          Н.Ф.Мізера


Річний звіт керівника закладу освіти (2020-2021н.р.)

Заклад дошкільної освіти (ясла-садок) №28 Рівненської міської ради заснований у 1968 році. Юридична адреса закладу: 33018, м.Рівне, вул.Відінська, 46.

Проектна потужність закладу 230 чол. Впродовж 2020-2021н.р. в закладі функціонувало 11 вікових груп: 2 групи раннього віку, 3 групи – для дітей 4-го року життя, 3 групи – 5-го року життя, 3 групи – 6-го року життя. Чисельність дітей у групах у 2020-2021 навчальному році становила 319 дітей.

Підвищення рівня та організація освітнього процесу у закладі освіти

Кожна вікова група має окреме приміщення: ігрову, спальну, гігієнічну кімнати та роздягальню. Групові приміщення повністю забезпечені меблями та ігровим обладнанням. Розвивальне середовище дитячого садка організовано з урахуванням інтересів дітей і відповідає їх віковим особливостям. Також  в наявності  кабінет директора, методиста та практичного психолога, кабінет завгоспа, кабінет, пральня, харчоблок. Територія навчального закладу озеленена, поділена на зони відповідно до вимог щодо організації розвивального життєвого простору.  Кожна група має окремий майданчик, на якому встановлено ігрове обладнання, інсталяції, квітники.

Для виховання та навчання дітей створені всі умови, а саме, обладнані спеціальні приміщення: музична та спортивна зали, кабінет гурткової роботи, медичний блок, спортивний майданчик, лісова галявина, город.

Детальне вивчення роботи закладу, здійснювалося за таким алгоритмом:

  1. Відвідування занять, бесід, виховних, музичних, спортивних заходів в різних вікових групах з метою визначення стилю спілкування вихователів, спеціалістів з дітьми, батьками.
    1. Перегляд інтегрованих занять, фрагментів інтегрованих днів.
    2. Визначення рівня планування різних заходів з урахуванням рекомендацій, наданих після семінарів, педрад, засідань творчих груп.
    3. Створення предметно – розвиваючого середовища, забезпечення груп навчально – методичними посібниками, атрибутами для народних, рухливих, розвиваючих, дидактичних ігор.
    4. Просвітницька робота з батьками та надання їм практичних рекомендацій, використовували для роботи методи: перегляд занять, бесід, фрагментів інтегрованих днів; спостереження за спілкуванням дітей під час ігор, прогулянок;
    5. Аналіз перспективного та календарного планування; анкетування, тестування педагогів та батьків; метод експертних оцінок.

Впродовж 2020-2021н.р. педагогічний колектив ЗДО №28 працював над вирішенням таких завдань:

- забезпечення наступності, взаємодії в педагогічному процесі дошкільного навчального закладу і початкової школи для створення єдиної динамічної та перспективної системи в умовах освітньої реформи «Нова українська школа»;

- впровадження інноваційних технологій в роботі з дітьми дошкільного віку;

- удосконалення системи роботи щодо формування практичних умінь та навичок дітей під час критичного мислення та вмінь розв’язувати проблемні питання;

- активізація роботи з використання сучасних інформаційних технологій під час освітнього процесу в ЗДО;

- забезпечення відповідності методам національно-патріотичного виховання інтересам та особливостям хлопчиків та дівчаток;   завершення роботи над науково-методичною темою закладу «Виховання національно-патріотичних почуттів, як базових якостей дошкільника, в контексті Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді».

Для реалізації зазначених завдань у річному плані роботи закладу було визначено комплекс управлінських, методичних, організаційно - педагогічних форм роботи. На педагогічних радах, виробничих нарадах, нарадах при директору, інструктивно - методичних зібраннях реалізація зазначених вище завдань аналізувалась, вносились корективи, щодо удосконалення роботи закладу.

Методична робота

ЗДО повністю укомплектований педагогіч­ними кадрами та обслуговуючим персоналом. Педагоги  мають  спеціальну педагогічну освіту, за станом здоров'я їм дозволено здійснювати педагогічну діяльність.

В закладі працює 31  педагогічний працівник, з них: директор, вихователь-методист,  21 вихователь  (10 педагогів мають  "вищу кваліфікаційну категорію", 10 – "спеціаліст І категорії", 6 – "спеціаліст ІІ категорії", 5 педагогів мають категорію "спеціаліст"), вчитель-логопед, практичний психолог, 3 музичні керівники, інструктор з фізичного виховання, 2 керівника гуртків.

Відповідно до плану-графіку курсової перепідготовки вихователі систематично підвищують свою фахову майстерність. За результатами атестації в 2021 році кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії» підтверджено вихователям Дейнеці Л.М., Хібебі С.П., встановлено вихователю Гаврилюк І.А., музичному керівнику Баглай Ю.В.; встановлено кваліфікаційну категорію «спеціаліст І категорії» вихователям Лисак О.В., Філіпчук О.М., Човпило І.В.

Адміністрація закладу створює працівникам усі умови для плідної роботи. В цілому робота колективу ЗДО відмічається стабільністю та позитивною результативністю.

Для вирішення завдань, спрямованих на вдосконалення кваліфікації та професійної майстерності педагогів, в дошкільному закладі були проведені педради, семінари, семінари-практикуми, консультації. Проведення засідання методичного об’єднання для вихователів міста з пізнавального-екологічного розвитку на тему «Стенд-музей як інноваційний освітній засіб», на якому педагоги поділились власним досвідом щодо системи роботи закладу з використання стенд-музеїв науково-природничого спрямування у роботі з дошкільниками в умовах ЗДО. Учасники методичного об’єднання підвищили теоретичний та практичний рівень знань про сучасні вимоги до прийомів роботи з формування природничо-екологічних здібностей з використанням інноваційних технологій, а саме – STREM-освіти. Слухачі відмітили творчий підхід до проведення засідання, високу професійну педагогічну майстерність педагогів.

Проектна діяльність залишається ефективним методом залучення педагогів та вихованців до творчої діяльності. Так, педагоги та батьки закладу були залучені до реалізації проектів екологічної та національно-патріотичної спрямованості «Щаслива лапа», «Копійка врятує життя», «Твори добро», «Вервечка доброти». Робота в межах цих освітніх проектів спонукала учасників до пошуку ефективних шляхів, форм, методів освітньої роботи закладу, що сприяло підвищенню їх фахової компетенції та дозволило розширити знання дошкільників про домашніх улюбленців, про благодійність та гуманність. Заклад бук учасником всеукраїнського заняття доброти про гуманне та відповідальне ставлення до тварин, за що нагороджений грамотою, Подякою та подарунками фонду «Щаслива лапа», подякою та книгою від Фонду «Скарбниця надії».

Пріоритетним  питанням у вихованні дітей усіх вікових груп та діяльності дошкільного закладу залишається фізичне виховання, успіх якого залежить від правильної організації режиму дня, рухового, санітарно-гігієнічного режиму. За активної участі педагогів, дітей, батьків проходили конкурси «Зимова фортеця», фестиваль ранкової зарядки «Рух заради здоров’я», «Веселі старти». Всі ці заходи послужили зросту творчого потенціалу педагогів закладу, підвищенню їх компетентності, збагаченню практичним досвідом проведення різних форм роботи з дітьми та зміцнило зв’язки з родинами вихованців.

У закладі, за участі дітей переміщених громадян, здійснювались національно-патріотичні заходи:

-  День Соборності України (22.01.21р.)

- Театралізовані заходи «Різдвяна Україна» (19.12.20.-20.01.21р.р.)

- День рідної мови (21.02.21р.)

- «Моя сім’я, моя родина, моя ненька Україна» (22.04.21р.)

- «День вишиванки» (21.04.21р.)

У закладі працює психологічна служба. Впродовж 2020/2021 навчального року практичний психолог у своїй роботі дотримувався основних принципів: професійної компетентності, валідності використовуваних методик, професійного та етичного спілкування з учасниками освітнього процесу.

Основною метою його роботи є максимальне сприяння психічному, особистісному та індивідуальному розвитку дітей, забезпечення повноцінного психологічного супроводу усіх учасників освітнього      процесу.

За період 2020/2021 навчального року усі заплановані заходи були виконані в повному обсязі: психологічний супровід  дітей в адаптаційний період; нервово–психічний розвиток дітей раннього віку; дітей «групи ризику», обдарованих дітей, підвищення рівня компетентності дитини старшого дошкільного віку (підготовка до школи); сприяння позитивного психологічного мікроклімату в педагогічному та дитячих колективах.

З метою профілактики та зниження відхилень у поведінці дітей, відповідно до результатів психодіагностичної роботи, систематично здійснювалась розвиткова та корекційно-відновлювальна робота: розвиткові заняття з попередження дезадаптації у дітей раннього віку; розвиток навичок спілкування, стабілізація психоемоційного стану у дітей молодшого дошкільного віку; розвиткові заняття з підвищення рівня сформованості психічних процесів; систематична корекційно-відновлювальна робота з подолання страхів, тривожності, негативних переживань, поведінкових проявів у вихованців закладу (діти «вразливих категорій»); розвиткові заняття з формування готовності  до шкільного навчання для дітей старшого дошкільного віку; профілактичні заняття з формування вмінь та навичок ненасильницької, толерантної поведінки «Ми вміємо дружити!»; ширінг для педагогів «На скільки серйозною є проблема булінгу та мобінгу в дошкільному закладі», семінар-практикум з елементами відео тренінгу «Стрес-менеджмент для педагогів» (профілактика емоційного вигорання).

В напрямку психологічної просвіти впродовж року проводились зустрічі з батьками вихованців за різною тематикою: «Соціальна адаптація дітей молодшого дошкільного віку», «Ваша дитина досягла старшого дошкільного віку: характеристика вікових змін», «Профілактика стресових розладів у дітей». В умовах сьогодення набула поширення онлайн-форма спілкування з усіма учасниками освітнього процесу. Зокрема, підготовлено та опубліковано матеріали просвітницького характеру на сторінці психолога (веб-сайт закладу освіти),  порадники для батьків (Viber-групи). У педагогічному колективі просвітницький напрямок роботи психолога було реалізовано шляхом проведення майстер-класів «Інформаційні буклети для батьків: подаємо інформацію цікаво та доступно» та «Застосування ІКТ-засобів у професійній діяльності педагога закладу дошкільної освіти», виступу на педагогічній раді «Використання інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому процесі».

Одним з показників результативності роботи ЗДО є діяльність педагогічного колективу з виконання Державного стандарту дошкільної освіти. Впродовж навчального року здійснювався моніторинг компетенцій дітей старшого дошкільного віку та проводилась педагогічна діагностика дітей середнього, молодшого та раннього віку. Робота організовувалась таким чином: визначався рівень розвитку дітей на початок навчального року, за півріччя (січень місяць) та на кінець навчального року. Вихователем-методистом Романюк О.О., вихователями та спеціалістами робиться аналіз досягнень кожної дитини, відстежуються показники моніторингу та відповідність виконання вимог освітніх ліній. Таким чином ми бачимо найкращі досягнення наших вихованців та визначаємо проблеми подальшої роботи: що робити з кожною конкретною дитиною, яка потребує корекції, допомоги. Тут проводиться індивідуальна робота з дитиною, диференціація завдань під час занять. Для цього є досить багато демонстраційного та роздаткового матеріалу, який розподілений відповідно рівнів розвитку дітей.

Разом з тим для того, щоб покращилась якість дошкільної освіти та підвищились показники виконання Державного стандарту постійно відбувається підвищення професійної діяльності педагогів, що й сприяє покращенню результативності дітей через різноманітні форми роботи з педагогами на виконання завдань роботи річного плану. Всі ці форми є дієвими, так як стимулюють вихователів працювати.

Методична робота в дошкільному закладі набула сьогодні аналітичного характеру, а її результати – діагностичної спрямованості. Інформація, одержана шляхом аналізу та діагностики, використовується для підвищення не тільки якості педагогічного процесу, але й кваліфікації вихователів.

Соціальний захист, збереження та зміцнення здоров’я   дітей

В ЗДО (ясла-садок) №28 проводиться планомірна робота відповідно до наказів Міністерства освіти і науки України від 01.02.2010 № 59 «Про вжиття заходів щодо запобігання насильству над дітьми», від 29.10.2010 № 1023 «Щодо профілактики злочинності і правопорушень серед дітей, захисту їх прав на освіту», від 30.12.2010 № 1312 «Про затвердження плану заходів щодо реалізації Національної кампанії «Стоп насильство», від 30.12.2010 № 1313 «Про виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 22.11.2010 № 2140» та інших.

Дана робота проводиться з метою забезпечення реалізації державної політики щодо охорони прав дитинства та соціального захисту дітей пільгових категорій та створення належних умов для їх соціально-психологічної адаптації та всебічного, гармонійного розвитку. На початок навчального року було складено банк даних дітей пільгових категорій. На підставі поданих підтверджуючих документів було видано наказ про забезпечення цих дітей пільгами в оплаті за харчування. Вжиті заходи щодо зміцнення та модернізації матеріально-технічної бази освітнього процесу.

Заходи щодо зміцнення та модернізації матеріально технічної бази в ДНЗ

Завдяки активній співпраці батьків, вихователів, керівництва, відділу освіти матеріально-технічна база дошкільного закладу у 2020-2021 навчальному році значно покращилась.

За рахунок спонсорської допомоги батьківської громади в закладі відбулись позитивні зміни: придбано телевізори в ігрові приміщення груп (3 шт.), капітальний ремонт центрального коридору та його художнє оформлення, поновлено обладнання на прогулянкових майданчиках, придбано ламінатор. Усе це сприяє покращенню умов для розвитку дітей та ефективної роботи педагогів.

За рахунок бюджетних коштів було придбано: миючі та дезинфікуючі засоби; маски та рукавички; будівельні матеріали; постільна білизна; холодильник.

Аналізуючи фінансово-господарську діяльність, можна зробити висновок: робота структурних підрозділів (харчоблоку, пральні, медичної служби, техперсоналу) ведеться на високому рівні. Своєчасно здійснюється технічне обслуговування та ремонт обладнання у службових приміщеннях. Створено належні умови для фізичного розвитку, виховання, навчання та повноцінного харчування дітей, згідно вимог. Впродовж року кожна група поновлювала ігровий, дидактичний, демонстраційний матеріал. У музичну залу придбали декорації для прикрашання до свят. Залученням та цільовим використанням цих коштів займався батьківський комітет закладу, дані про їх витрату оприлюднювались на батьківських зборах та на офіційному сайті дошкільного навчального закладу.

Матеріальні цінності оприбутковуються   відповідно до вимог нормативно-правових актів та беруться на облік бухгалтерією. Незважаючи на складні економічні умови, приміщення і територія ЗДО оснащені необхідним інвентарем, перебувають у задовільному стані, постійно поповнюється, оновлюється і ремонтується обладнання.

Соціальний захист, збереження та зміцнення здоров’я

вихованців та педагогічних працівників

Одним з приорітетних напрямків керівника є забезпечення соціального захисту, збереження та зміцнення здоров’я дітей і працівників закладу. Питання захворюваності, відвідування та харчування дітей систематично розглядалися на засіданнях при директору, аналізувалися показники та розроблялися заходи щодо їх покращення.

Великого значення приділено загартуванню дітей в умовах дошкільного закладу та сім’ї з метою зниження захворюваності дітей. Була звернена увага на проведення оздоровчих заходів (загартування повітрям і водою, вживання часнику, цибулі), попередження дитячого травматизму та забезпечення безпеки життєдіяльності, а також проведення занять як з працівниками, так і з дітьми, з правил поведінки, надання першої допомоги у надзвичайних ситуаціях.

Забезпечення організації харчування вихованців

Найважливішою умовою правильної організації харчування дітей є суворе дотримання санітарно-гігієнічних вимог до харчоблоку та процесу приготування і зберігання їжі. З метою профілактики кишкових захворювань працівники суворо дотримуються встановлених вимог до технологічної обробки продуктів, правил особистої гігієни.

Робота з організації харчування дітей у закладі, здійснювалася на підставі Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», N 202/165, 26.02.2013, Наказу  «Про затвердження змін до Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах». Законів України «Про освіту», «Про дошкільну освіту» (ст.35), «Про охорону дитинства» (ст.5), інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженої Наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України 17.04.2006. за №298/227 (зі змінами і доповненнями).

В нашому дошкільному закладі діти одержують триразове харчування. Раціон харчування збалансований гідно потреб організму дитини в білках, жирах, вуглеводах, мінералах та вітамінах на добу.

Під час організації харчування, ми дотримуємося гігієнічних вимог до приготування, перенесення та роздачі їжі, не допускаючи  порушень режиму дня, щоб не було зниження апетиту та поганого засвоєння їжі. Усі продукти харчування, що надходять до ЗДО  відповідають вимогам державних стандартів, супроводжуються накладними, сертифікатами якості, висновками санітарно-епідеміологічної експертизи. Комірник веде чіткий облік продуктів харчування. Продукти реєструються у журналі, де вказується останній термін реалізації, дотримуються норми їх використання.

Варто відмітити, що в нашому закладі створені належні умови для збереження продуктів харчування, технологічне обладнання в достатній кількості, підтримується в робочому стані. Заклад забезпечений  необхідними меблями, столовим інвентарем, необхідною кількістю посуду. Проведено маркування відповідно до вимог Санітарних правил, посуд використовується за призначенням. Також заклад забезпечений необхідними миючими та дезінфікуючими засобами для миття столового, кухонного посуду, прибирання харчоблоку, групових приміщень, в достатній кількості.

Вродовж року в дитячому раціоні наявні всі види круп, овочів, яєць, кисло-молочні продукти (молоко, сметана, сир кисломолочний), риба морожена, м’ясо (свинина, яловичина), овочі (картопля, капуста, морква, цибуля, буряк), в літній період іде постачання молодої картоплі, капусти, огірків, помідорів).

Забезпечення організації медичного обслуговування вихованців

Медичне обслуговування дітей в ЗДО здійснюється згідно з наказом МОЗ та МОН України №432/496 від 30.08.2005р. «Про удосконалення медичного обслуговування дітей в ДНЗ», Положенням про медичний кабінет ДНЗ, Положенням про ізолятор ДНЗ, Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб №1645-111 від 06.04.2000, Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку медичного обслуговування дітей в ДНЗ» №826 від 14.06.2002р., Порядку медичного обслуговування дітей в ДНЗ. Головним завданням є дотримання санітарно-гігієнічного режиму в приміщенні і на території, проведення оздоровчо-профілактичної роботи кожного дня та організації харчування.

Медичне обслуговування дітей включає в себе проведення обов’язкових медичних оглядів, планомірно проводяться антропометричні виміри дітей, проводиться огляд дітей на педикульоз. Дані про результати медичного обслуговування дітей обов’язково доводяться до відома батьків.

Хочеться звернути увагу на те, що вихователі працюють у тісному контакті із  сестрою медичною щодо оздоровчо-профілактичної роботи: ранкова гімнастика, гімнастика пробудження, коригуюча гімнастика, організація фізичних занять на  свіжому повітрі. Постійно проводиться моніторинг захворюваності дітей ЗДО.

Дотримання вимог охорони дитинства, техніки безпеки та протипожежних норм

В нашому дошкільному закладі забезпечено все для  реалізації заходів з питань охорони життя, здоров’я дітей, сприяти формуванню навичок здорового способу життя; створені умови щодо безпечної життєдіяльності вихованців і запобігання порушень техніки безпеки педагогічними працівниками.

Питання охорони та безпеки життєдіяльності ми вносимо у річний план роботи дошкільного закладу та систематично розгля­даємо на засіданнях педагогічних рад і виробничих нарадах. Прово­димо місячники з попередження дорожньо-транспортного травма­тизму дітей та пожеже небезпечних ситуацій, тижні безпеки життє­діяльності дітей.

З метою прийняття опе­ративних рішень щодо забезпечення умов для збереження здоров'я та безпечного перебування дитини у дошкільному закладі, дотри­мання правил охорони праці та техніки безпеки всіма працівника­ми закладу, систематично здійснюємо контроль та  аналізування виконання заходів з охорони та безпеки життєдіяльності згідно плану роботи, зокрема:

- санітарно-гігієнічний стан дошкільного закладу групових приміщень та закріплених ділянок;

- дотримання  пожежної безпеки;

- організація проведення місячників та тижнів з безпеки життєдіяльності;

- організація безпечного предметно-розвивального сере­довища;

- дотримання техніки безпеки та правил охорони праці пе­дагогами під час освітнього процесу;

- дотримання техніки безпеки та правил охорони праці тех­нічними працівниками під час освітнього процесу

- проводимо огляд обладнання та облашту­вання групових кімнат до нового навчального року;

- проводимо технічний огляд: будівлі та службових приміщень дошкільного закладу; обладнання медичного кабінету, харчоблоку, пральні, спортивного та музичного залів; обстежуємо спортивне об­ладнання; узагальнюємо результати перевірок та вивчаємо виконання наданих  рекомендацій та усунення зауважень.

Невід’ємною частиною в роботі по збереженню життя і здоров’я дітей є співпраця з батьками. Доцільними в цій роботі були всі методи роботи з батьками, які ми використовуємо: групові та індивідуальні консультації, папки-пересувки, лекції на батьківських зборах, проведення спільних свят та розваг  тощо.

Підводячи підсумки, варто ще раз наголосити, що наша мета – якомога повніше підготувати дітей до розв’язання складних життєвих ситуацій, навчити їх захищати себе від небезпеки, а також запобігти дитячому травматизму.

Колектив ДНЗ налаштований на працю в режимі розвитку, відновлення, впровадження інновацій.

Від імені всього колективу закладу і особисто від себе виношу подяку всім працівникам Закладу дошкільної освіти (ясла-садок) №28, батькам вихованців, які небайдужі до життя дошкільного закладу та завжди приймають активну участь у різноманітних заходах щодо його покращення, за спільну роботу, розуміння, підтримку і можливість реалізації наших ідей.

Сподіваюсь на подальшу співпрацю з колективом, батьками, громадськістю. 

Директор ЗДО №28          Н.Ф.Мізера


Річний звіт керівника закладу освіти (2019-2020н.р.)

1.Загальні положення

На виконання Закону України «Про дошкільну освіту», Положення про дошкільний навчальний заклад, наказу МОН України від 28.05.2005р. № 55 «Про запровадження звітування керівників навчальних закладів» сьогодні я маю можливість звітувати перед Вами, шановна батьківська громадськість та колеги,  про свою діяльність як керівника ЗДО №28.

Як директор, у своїй діяльності я керувалась Статутом нашого закладу, Правилами внутрішнього трудового розпорядку, Посадовими обов’язками директора, законодавством України, іншими нормативними актами, що регламентують роботу керівника  закладу.

Відповідно до законодавства я здійснюю загальне керівництво і контроль за діяльністю закладу, дію від імені закладу, представляю його в державних та інших органах, установах і організаціях.

У поточному навчальному році мої управлінські рішення та дії, як керівника закладу, були спрямовані головним чином на:

- якісну реалізацію завдань дошкільної освіти, визначених Законом України «Про дошкільну освіту» та забезпечення рівня дошкільної освіти в межах державних вимог до її змісту й обсягу;

- контроль за відповідністю застосованих форм, методів і засобів розвитку, виховання й навчання дітей в закладі;

- комплектування груп відповідно до запиту батьків;

- дотримання санітарно-гігієнічних, протипожежних норм і правил техніки безпеки, вимог безпечної життєдіяльності дітей і працівників;

- підтримку ініціатив, як з боку батьків так і збоку працівників закладу щодо вдосконалення освітнього процесу;

- виконання річних завдань;

- складання бюджетного запиту на рік.

Стратегічною метою управлінської діяльності моєї та адміністративної ланки закладу стало створення найсприятливіших умов для саморозвитку та самоактуалізації особистості дитини, реалізація особистісно-орієнтованого навчання та виховання.

Заклад дошкільної освіти (ясла-садок) №28  Рівненської міської ради заснований у 1968 році. Юридична адреса закладу: 33018,  м. Рівне, вул.Відінська, 46.

Заклад розрахований на 230 місць, у 2019/2020н. р. його відвідували 338 дитини, з них у 2019-2020н.р. в закладі виховувалось 12 дітей, батьки яких є учасниками ООС (АТО), 3 дітей з інвалідністю, 19 дітей з багатодітних сімей. В закладі суворо дотримуються вимоги, щодо забезпечення прав дитини, які закріплені у основних державних документах. У нас створені всі умови для реалізації державних гарантій дітям різних соціальних категорій на отримання дошкільного виховання, здобуття якісної освіти на рівні, що відповідає їх здібностям та можливостям.

Функціонує 11 груп: 2 групи дітей раннього віку та 9 груп передшкільного віку. Заклад працює за п’ятиденним робочим тижнем, 7 груп мають 12-годинний режим роботи (з 7.00. до 19.00.; 4 групи – 10,5-годинний режим (з 7.30. до 18.00.)

Зарахування дітей до закладу здійснюється на підставі заяв батьків, медичної довідки про стан здоров’я дитини, свідоцтва про народження дитини.

Заклад дошкільної освіти у своїй діяльності керуться Конституцією України, Законом України «Про освіту», «Про дошкільну освіту», Положенням про дошкільний навчальний заклад в Україні, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 1 березня 2003 року №305, іншими нормативно-правовими актами та власним статутом.

Головною метою ЗДО №28 є забезпечення реалізації права громадян на здобуття дошкільної освіти, задоволення потреб громадян у вихованні, догляді та оздоровленні дітей дошкільного віку, створення умов для їх фізичного,  розумового і духовного розвитку. У 2019/2020н. р. колектив закладу працював над вирішенням наступних завдань:

1.Забезпечення систематизації змісту і засобів навчання, виховання та розвитку дітей дошкільного віку відповідно до вимог Базового компонента дошкільної освіти та програми розвитку дитини дошкільного віку «Українське дошкілля». Створення оптимальних організаційно-педагогічних, санітарно-гігієнічних, навчально-методичних і матеріально-технічних умов для здобуття якісної освіти дошкільниками. Забезпечення наступності у реалізації завдань економічного, патріотичного виховання між дошкільною та початковою ланками освіти.

2.Продовження роботи з формування комунікативно-мовленнєвої компетентності дошкільників в контексті здійснення патріотичного виховання, формування національного типу особистості, шляхом залучення дітей до культури та народного мистецтва.

3.Продовження роботи над формуванням адаптованого сучасного освітнього середовища, сприятливого для гармонійного розвитку дитини та виховання у неї культури здорового способу життя.

Керуючись основними державними документами, що регламентують діяльність закладу, педагоги спільно з батьками працювали над створенням ігрового предметно-розвивального середовища, створенням необхідних умов для розвитку потреб  та інтересів кожної дитини для її духовного зростання, фізичної досконалості.

Реалізація освітніх завдань здійснюється на засадах особистісно- орієнтованої моделі організації  педагогічного процесу.

Впродовж 2019–2020 навчального року здійснювала управління закладом, дотримувалась посадових обов’язків, законодавства України та інших розпорядчих актів, що регламентують роботу закладів дошкільної освіти. Як керівник, звертала увагу на дотримання всіма учасниками освітнього процесу норм чинного законодавства та досягнення очікуваного кінцевого результату.

2.Кадрове забезпечення закладу.

ЗДО повністю укомплектований педагогіч­ними кадрами та обслуговуючим персоналом. Педагоги  мають  спеціальну педагогічну освіту, за станом здоров'я їм дозволено здійснювати педагогічну діяльність.

В закладі працює 31  педагогічний працівник, з них: директор, вихователь-методист,  21 вихователь  (10 педагогів мають  "вищу кваліфікаційну категорію", 9 – "спеціаліст І категорії", 6 – "спеціаліст ІІ категорії", 6 педагогів мають категорію "спеціаліст"), вчитель-логопед, практичний психолог, 3 музичні керівники, інструктор з фізичного виховання, 2 керівника гуртків.

Відповідно до плану-графіку курсової перепідготовки вихователі систематично підвищують свою фахову майстерність. У 2019-2020н.р. було проатестовано 10 педагогів: директору Мізері Н.Ф., вихователю Сатієвській Т.Я., музичному керівнику Шапар М.І. підтверджено квліфікаційну категорію "спеціаліст вищої категорії"; вихователю Оксенюк Т.І., практичному психологу Васильєвій Л.І. встановлено  кваліфікаційну категорію "спеціаліст вищої категорії"; вихователям Дризік Н.М., Власюк В.Ю. встановлено кваліфікаційну категорію "спеціаліст ІІ категорії", вихователям Грипич С.Л., Грабіновій І.М. встановлені 11 тарифні розряди, вчителю-логопеду Розновській Н.П. підтверджено кваліфікаційну кеатегорію "спеціаліст".

Адміністрація закладу  диференційовано підходить до вихователя-початківця і до досвід­ченого педагога-майстра, створюючи усі умови для розкриття їх творчого потенціалу. Робота з молодими спеціалістами проводиться індивідуально та згідно з планом школи для молодих вихователів «Секрети педагогічної майстерності». У роботі школи молодого вихователя брали участь Шульгач Е.В., Дризік Н.М., Власюк В.Ю. На роботу молодих педагогів позитивно вплинула відновлена система наставництва. Виходячи з підбору кадрів, можемо зробити висновок, що в нашому ЗДО  є все, що складає підґрунтя зразкової діяльності закладу, бо творчу дитину може виховати лише творчий педагог.

3. Методична робота

Методична робота в ЗДО спрямована на вирішення пріоритетних завдань, на інформування педагогів щодо результатів сучасних наукових досліджень у галузі педагогіки, психології, застосування новітніх інноваційних технологій, на підвищення кваліфікації педагогів через проведення семінарів, ділових ігор, педагогічних рингів, тренінгів і т. д.

У річному плані роботи закладу були передбачені різні дієві форми роботи з педагогічними працівниками,  дане питання обговорювалося на педагогічних годинах, семінарах-практикумах, під час проведення групових та індивідуальних консультацій для вихователів. Також педагоги закладу значно підвищували свій професійний рівень, готуючи та відвідуючи протягом року міські методичні обʼєднання,  школу педагогічного досвіду, майстер-класи.

На базі закладу у 2019/2020н.р., відповідно до плану роботи управління освіти, було проведено методичне об'єднання для вихователів ЗДО міста з художньо-продуктивної компетенції на тему "Використання нетрадиційних прийомів і техніки роботи з папером в розвитку дитячої художньої творчості".

Ефективна організація педагогічної ради сприяла прийняттю конструктивних рішень стосовно якісної організації освітнього процесу, підвищенню рівня психолого-педагогічної, інноваційної компетентності педагогів, пошуку нових ефективних прийомів у роботі з дошкільниками.

Важливим завданням в системі методичної роботи та підвищення фахової майстерності педагогів є атестація. За планом атестації, проводились творчі звіти педагогів, презентації роботи за звітній період.

Документація ведеться відповідно до «Інструкції з діловодства у дошкільних навчальних закладах»  , затвердженої наказом Міністерства освіти  і науки молоді та спорту України №1059 від 01.10.2012 р.

Всі документи зберігаються у певному місці, ведуться чітко,  державною мовою, з дотриманням єдиних вимог до форми і стилю їх оформлення. Зібрані та систематизовані нормативно-правові документи щодо діяльності закладу.

В своїй педагогічній діяльності заклад керується принципом гуманістичної спрямованості педагогічного процесу, при якому взаємодія педагогів з дітьми будується на педагогіці співробітництва.

4. Організація освітнього процесу

Освітній процес у нашому закладі здійснюється відповід­но до Програми розвитку дитини дошкільного віку «Українське дошкілля».

Розвивальний простір закладу побудований згідно  програмно-методичних вимог та з обов’язковим урахуванням вікових та індивідуальних особливостей. Кожна вікова група має розвивальні ігрові осередки -  центри дитячої активності, організація роботи в яких здійснюється на основі їхнього особистого вибору.

Для покращення розвивального, ігрового середовища придбано сучасний ігровий та дидактичний матеріал.

На території закладу створені об’єктивні передумови для формування у дітей перших уявлень про природу: квітники, город, куточок лісу, екологічна стежина.

Організація інноваційної діяльності ЗДО здійснюється відповідно до вимог Положення про порядок здійснення інноваційної діяльності, затвердженого наказом МОН України від 07.11.2000 р.

Впроваджуючи інноваційні технології в практику роботи з дітьми педагоги проводили тематичні, комплексні, комбіновані, інтегровані, сюжетно-динамічні заняття в залежності від основних ліній Базового компоненту дошкільної освіти.  Наше завдання – наповнити цікавим змістом усю життєдіяльність дитини  впродовж дня, тижня, року, вікового періоду, що повною мірою забезпечує реалізацію особистісно-орієнтованої моделі  дошкільної освіти ,  орієнтує педагогів на те , що у центрі уваги має бути не педагог як організатор освітнього процесу, а дитина, якісні та кількісні зміни  що відбуваються з нею від народження до 6(7) років і втілюються  в різних формах активності, особливостях поведінки та діяльності на різних вікових етапах, у різних сферах  життєдіяльності.

Театралізована діяльність посідала належне місце серед інших видів діяльності: інсценування народних казок, жартівливих пісеньок, проведення свят з елементами інсценізації, ігри-драматизації, розваги, настільні, пальчикові, тіньові театри, ігри-вправи з використанням ТРВЗ. На жаль, вихователі частіше використовували інсценізації (точне послідовне відтворення літературного твору), рідше ігри-драматизації, що дають можливість дітям імпровізувати, самовиражатися, ділити ролі, самим творити виставу. Роботу в цьому напрямку слід продовжити в наступному навчальному році.

Узагальнені результати педагогічного обстеження дітей та рівень засвоєння вихованцями знань, умінь, навичок відповідно до програмових вимог свідчать про стійку динаміку зростання показників всебічного розвитку дітей. Діти мають достатній обсяг знань для подальшого засвоєння шкільної програми.

Для всебічного розвитку, реалізації природних нахилів, здібностей та інтересів дітей впродовж 2019/2020 н. р. ефективно працювали гуртки:"Бейбі-йога", "Здоров'ячок", "Вчимося говорити правильно", "Логіко-математичний розвиток", "Англійська мова" та "Хореографія"..

Як керівник, я приділяю значну увагу забезпеченню безпечних та нешкідливих умов виховання дітей. В річному плані окремим розділом щорічно планується робота з безпеки життєдіяльності та виконується працівниками ЗДО у повному обсязі. Стан цієї роботи знаходиться під постійним контролем адміністрації закладу.

У закладі створено умови для безпечного проведення освітнього процесу, для роботи всіх категорій працівників та дітей.      Весь освітній процес здійснюється відповідно до Інструкції з охорони життя і здоров’я дітей дошкільного віку. Контроль за необхідними і безпечними умовами праці – триступеневий, за участю директора, відповідальних осіб, комісії з охорони праці.  Таким чином, контроль з охорони праці та безпеки життєдіяльності в ЗДО  у 2019/2020н.р. мав комплексний характер і вчасно здійснювався адміністрацією. У закладі в наявності вся нормативна база з питань охорони праці та пожежної безпеки. Необхідна ділова документація ведеться відповідно до вимог «Положення про навчання та інструктаж з охорони праці», все обладнання справне, знаходиться в задовільному стані.

Значна увага приділяється питанню валеологічного виховання та безпеки життєдіяльності вихованців. Робота в цьому напрямку здійснювалася згідно вимог Базового компоненту дошкільної освіти: було проведено Тиждень безпеки життєдіяльності дитини, Тиждень знань з ОБЖД, День ЦЗ.

З метою ефективного вирішення завдань щодо фізкультурно-оздоровчої роботи в закладі було проведено низку заходів, які носили науково-методичний і практичний характер. Для педагогів міста було проведено заняття з використанням степ платформ. Під час заняття вихователі поглибили знання щодо використання нових інноваційних технологій в оздоровчій роботі з дошкільниками.

5. Медичне обслуговування.

Одним із пріоритетних напрямків мене, як керівника є збереження і зміцнення здоров’я дітей та працівників закладу. В закладі є 3 медичних кабінети. Вони укомплектовані всім необхідним для роботи. Наявність медикаментів відповідає переліку надання першої медичної допомоги. Здійснення медичного супроводу дітей, надання їм у разі потреби невідкладної медичної допомоги відбувається відповідно до нормативно-правових документів. Антропометричні вимірювання проводяться 1 раз на квартал у присутності вихователя групи. Раз на рік проводиться поглиблений огляд дітей із залученням фахівців дитячої поліклініки. Систематично здійснюється спільний контроль медичної сестри та педагогів за фізичним розвитком дітей.

6. Організація харчування

Організація харчування в ЗДО проводиться відповідно до Законів України «Про освіту», «Про дошкільну освіту», «Про охорону дитинства», постанов Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», від 26.08.2002 № 1243 «Про невідкладні питання діяльності дошкільних та інтернатних навчальних закладів»; від 22.06.2005 № 507 «Про внесення змін до пункту 1 постанови КМУ від 26.08.2002 № 1243», наказів Міністерства освіти і науки України від 21.11.2002 № 667 «Про затвердження Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах», від 25.07.2005 № 431 «Про внесення змін до Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах», інструктивного листа  Міністерства освіти і науки України від 21.06.2007 № 1/9-394 «Про здійснення контролю за організацією харчування дітей у дошкільних навчальних закладах», спільних наказів Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 № 242/329 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах»,  від 17.04.2006 №298/227 «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах», від 15.08.2006 №620/563 «Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах».

В закладі проводилась постійна планомірна робота щодо організації харчування дітей.  Здійснювався постійний контроль за роботою з організації харчування. За результатами контролю видано відповідні накази.

Для правильної організації раціонального харчування дітей на основі перспективного меню та з урахуванням наявності продуктів складалось щоденне меню.  Проводився аналіз виконання норм харчування 1 раз на 10 днів. Регулярно проводилось зняття проб готової їжі, відбирались добові проби, велась вся необхідна документація щодо організації харчування дітей. Здійснювався суворий контроль за умовами зберігання, дотриманням строків реалізації продуктів харчування та технологією приготування їжі.

Комірник забезпечував оптимальний та різноманітний набір продуктів харчування у ЗДО. Приймались продукти харчування від постачальників відповідно до вимог згідно цін, які вказані в специфікації.

З метою  збереження здоров'я дітей та запобігання виникнення захворювань, організації якісного та повноцінного харчування  вихованців  були організовані консультації для батьків,  дане питання розглядалось на батьківських зборах; в групах оформлені інформаційні матеріали щодо організації харчування дітей, батьки були ознайомлені зі змінами в законодавстві щодо оплати за харчування дітей.

Я, як керівник постійно тримаю на контролі організацію раціонального харчування  в закладі. Результати контролю обговорюються на оперативних нарадах, обговорюються питання щодо покращення роботи з цього питання.

7. Організація роботи з батьками

В закладі проводяться загальні та групові батьківські збори, засідання «Клубу молодих батьків», тренінги для батьків. Педагоги спільно з  психологом знайомлять батьків з новоутвореннями кожного вікового періоду, відповідають на найактуальніші запитання щодо виховання та навчання дошкільників саме в родині. З метою підвищення рівня педагогічної компетентності батьків в ЗДО проводяться виставки, консультації, ознайомлення з педагогічними виданнями. У батьківських куточках вихователі, практичний психолог розміщують інформацію з порадами щодо розвитку, навчання та виховання дітей відповідно до завдань, над якими працюють педагоги в навчальному році.

8.Матеріально-технічна база

ЗДО №28 – є комунальний заклад, тому матеріальне та фінансове забезпечення гарантує місцевий бюджет. Завдання адміністрації полягає у оптимальному його прогнозуванні, плануванні та цільовому використанні.

Будівля закладу прийнята в експлуатацію більше 50-ти років тому, але незважаючи на термін та зношеність, адміністрація разом з колективом працює над підтриманням її у робочому стані та над удосконаленням матеріально-технічної бази.

Загальний стан території відповідає санітарно-гігієнічним нормам. Заклад дошкільної освіти  розміщений у двоповерховій будівлі. На території закладу функціонує 11 ігрових майданчиків. Їх оснащення теж відповідає санітарно-гігієнічним, педагогічним та естетичним нормам, травмобезпечне для дітей. Ігрові майданчики забезпечені пісочницями, драбинками для лазіння, гойдалками, каруселями. Обладнання перевіряється на безпечність у використанні. Територія закладу озеленена. Висаджені дерева, розбиті квітники, в яких безперервно цвітуть квіти. Групові кімнати, кабінети обладнані відповідними меблями, технічними засобами навчання. Відповідно до вікових особливостей дітей в групах обладнано куточки: книги, природи, чергування, СХД, ігрові, національні, художньої праці. Наочні посібники та дидактичний матеріал виготовлено руками вихователів та придбано за сприяння батьківської громадськості та самих працівників. Намагаюся багато зусиль докласти для того, щоб імідж нашого садка був добрим. В кожній віковій групі – затишок, наближений до домашнього. Але нам ще є над чим працювати. Потребує капітального ремонту загальний коридор, покрівля закладу, приміщення пральні, оновлення фасаду, розширення кабінету для гурткової роботи.

У 2019-2020 навчальному році дещо поповнились музично-спортивні зали, фізкультурні осередки груп спортивним інвентарем та обладнанням, дидактичним матеріалом. Залишається проблема в оснащенні спортивним інвентарем спортивного майданчика.

За період з 01.09.2019р. по 31.05.2020р. в ЗДО №28 «Вербиченька» були проведені такі роботи:

  • Косметичний ремонт в усіх групових приміщеннях, кабінетах, коридорах.
  • Пофарбовано підлоги в групах, коридорах, кабінетах.
  • Повірка вогнегасників, пожежних кранів, лічильників, манометрів, опору ізоляції,заземлення.

Закуплено матеріалів:

  • Посуду (відра, тарілки, чашки, каструлі алюмінієві та інше кухонне приладдя) на суму 6910.00 грн.
  • Матеріалів для ремонтних робіт  на суму 23480.00 грн.
  • М’якого інвентаря  (тюль, штори,  рушники, килими, сценічні костюми) на суму 8220.00 грн.
  • Канцелярських товарів на суму 1781.90 грн.
  • Мийних засобів (порошок пральний, миючий засіб «ГАЛА», сипучий порошок, сода кальцинована, мило, засоби для дезинфекції ) на суму 6300.00 грн

Також придбано:

  • Оргтехніку на суму 24996.00 грн.
  • Меблі – 15384.00 грн.
  • Морозильну камеру – 5698.00 грн.

Я, як керівник прагну, щоб наш з вами заклад залишався тим місцем, де діти можуть розвиватись, навчатись, виховуватись, реалізувати свої здібності, весело і щасливо жити та бути здоровими.

 

Річний звіт керівника про діяльність закладу освіти (2018-2019н.р.)

Заклад дошкільної освіти  №28 «Вербиченька» підпорядкований управлінню освіти Рівненського міськвиконкому. Приміщення дитячого садка розраховане на 11 вікових груп.  Впродовж  2018-2019 н.р. в закладі функціонувало 11 груп:

2 групи – раннього віку;

3 групи –  4-го року життя;

3 групи – 5–го року життя;

3 групи – 6-го року життя.

Проектна потужність закладу – 230 місць. Чисельність дітей   у  групах у  2018-2019н.р.  році  становила  341 дитина.  З них у 2018-2019н.р. в дошкільному  закладі    виховувалися  5 дітей, батьки яких є учасниками АТО, 14 дітей  з малозабезпечених сімей.

В закладі створено сучасні комфортні умови для виховання та розвитку дітей дошкільного віку. Предметно-ігрове розвивальне  середовище оснащене відповідно до Типового переліку обов'язкового обладнання, навчально-наочних посібників та іграшок у дошкільних навчальних закладах (Наказ Міністерства освіти і науки України від 11.09.2002 р. за № 509).

Усі  приміщення  закладу забезпечені необхідним обладнанням, іграшками, посібниками, навчально-методичною літературою, відповідають санітарним та гігієнічним  показникам, що створює умови для повноцінної реалізації кожною дитиною свого природного потенціалу, дає можливість проявити свою індивідуальність.

На кінець навчального року у всіх групах  оновились матеріалами  театральні центри (83%),  музичні центри (72%), спортивні центри (91%) завдяки творчій роботі педагогів у співпраці  з батьками.

До послуг дітей у дошкільному закладі є 1 музична зала, спортивна зала,  кабінет психолога, логопедичний кабінет, кабінет гурткової роботи, куточок з ОБЖД, правовий, національно - патріотичний та народознавчий куточки.

Спортивна зала обладнана необхідним стандартним та нестандартним  інвентарем.  Весь спортивний інвентар паспортизований.  Результати    моніторингу оснащення спортивного залу вказують  на те, що зал оснащений спеціалізованим спортивним обладнанням, інвентарем, атрибутами на   93% , на 5% краще, як у попередньому навчальному році.

Музична зала дошкільного закладу сучасна, простора, естетично оформлена. В наявності є фортепіано, музичний центр,мобільна музична колонка, ігровий матеріал, дитячі музичні інструменти для проведення музичних занять з дітьми, розваг, свят.

Територія закладу поділена на 11 майданчиків. Кожна група має свій майданчик з спортивним, ігровим обладнанням та пісочницями.

На території закладу є тематичні майданчики: для вивчення правил дорожнього руху та спортивний; створено куточок лісу, саду, городи. Територія дитячого садка озеленена, розбиті квітники, майданчики упорядковані, їх обладнання відповідає санітарно – гігієнічним нормам та правилам безпеки життєдіяльності дітей.

Керуючись вимогами Закону України „Про дошкільну освіту”, Базовим компонентом дошкільної освіти в Україні, виконуючи завдання Базової програми розвитку дитини дошкільного віку  «Я у світі» колектив дошкільного навчального закладу працював над вирішенням таких завдань:

1. Удосконалення змісту та форм роботи по  формуванню соціально – комунікативного досвіду засобами народознавства в різних видах діяльності.

2. Сприяння у розширенні інтерактивних форм та новітніх технологій  у формуванні основ здорового способу життя в роботі з дітьми.

3. Удосконалення якості освітньої роботи з формування художньо – естетичної компетенції дошкільників.

4. Активізація роботи з ігрової діяльності шляхом створення умов для забезпечення повноцінного соціального розвитку.

З метою реалізації  проблемної теми, результативного вирішення поставлених завдань, методична робота в дошкільному закладі проводилась на діагностичній основі, згідно з структурою, диференційовано з урахуванням досвіду, рівня підготовки педагогічних кадрів, координувалась на основі вивчення результатів освітньо-виховного процесу.

В умовах варіативності програмних документів організація освітнього процесу здійснювалась за програмою розвитку дітей дошкільного віку «Українське дошкілля», парціальних програм: з національно – патріотичного виховання «Україна – моя Батьківщина», «Дитяча хореографія» А.С. Шевчук, «Граючись вчимося. Англійська мова» С. Гунько.

У 2018-2019 н. р. методична робота в закладі була сконцентрована навколо проблемної теми  «Виховання національно – патріотичних почуттів, як базових якостей дошкільника, в контексті Концепції національно – патріотичного виховання дітей та молоді». Особливу увагу було приділено національному вихованню дітей на засадах педагогічних ідей Софії Русової.

Одним з  етапів роботи методичної служби була підготовка та проведення засідання методичного об’єднання для вихователів міста з логіко - математичної компетенції на тему «Здійснення логіко – математичного розвитку дітей дошкільного віку засобами казок В.О.Сухомлинського», на якому педагоги поділились власним досвідом, щодо  системи роботи закладу з формування  математичних понять і уявлень за змістом казок В.О. Сухомлинського. Учасники методичного об’єднання підвищили теоретичний і практичний рівень про сучасні вимоги до прийомів роботи з формування логіко – математичних здібностей, слухачі відмітили творчий підхід до проведення засідання, високу професійну педагогічну майстерність педагогів.

Однією з основних форм роботи з колективом, що систематично проводиться в ЗДО – є педагогічні ради, тематика яких безпосередньо випливала з визначених проблемних завдань і пріоритетних напрямків роботи закладу, спрямована на підвищення рівня освітньої роботи з дітьми в дошкільному закладі. З метою ефективності проведення педагогічної ради проводилась відповідна підготовча робота. Колегіальним обговоренням на педагогічних радах були актуальні питання розвитку, навчання і виховання дітей, а саме:

- Формування здоров’язбережувальної компетенції дитини – дошкільника згідно вимог Базового компонента

- Національне виховання дітей на засадах педагогічних ідей Софії Русової;

- Використання інноваційних програм та технологій у реалізації завдань художньо-естетичного розвитку дошкільників.

Це сприяло підвищенню професійного рівня педагогів з питання формування життєвої компетентності дошкільників, переорієнтації педагогів на особистісно – орієнтовану модель взаємодії з дітьми. Актуальна тематика та різноманітність форм проведення  педрад спонукало всіх без винятку педагогів мислити і працювати нестандартно, по-новому, приймати виважені рішення, які забезпечать отримання позитивного результату, допоможуть досягти поставленої мети та сприяли перспективному розвитку навчального закладу.

Досить дієвими та результативними формами методичної роботи, які відбувались у творчій атмосфері і нетрадиційно були:

- Мозковий штурм «Чому хворіють наші діти?; методичний фестиваль «Здоров’язбережувальні технології»; семінар – практикум  «Розвиток емоційного інтелекту у дітей дошкільного віку як фактор психологічного здоров’я», які підвищили рівень теоретичної підготовки педагогів щодо  фізкультурно – оздоровчої роботи з дошкільниками в умовах сьогодення;удосконалили знання педагогів щодо змісту, принципів, закономірностей, методів та організаційно- практичних форм роботи щодо формування здоров’язбережувальної компетенції  дітей дошкільного віку.

- Круглий стіл з педагогами і батьками «Народна гра – світ дитинства»; семінар – практикум «Вплив козацької педагогіки на формування соціального досвіду дитини»; методична мозаїка «Інноваційні програми і методики у реалізації завдань освітньої лінії «Дитина в соціумі»; педагогічні читання «Педагогічна спадщина С. Русової у контексті розвитку сучасної освіти», сприяли теоретичним основам формування відповідних знань, особистісних якостей як педагогів, так і батьків, які являються першими представниками суспільства по ознайомленню дітей із соціальними, національними та етичними нормами.

- Академія мистецтвознавства: «Малювання в жанрі живопису (портрет); майстер –клас «Нетрадиційні техніки малювання» (ниткографія, жатий папір);педагогічний аукціон « Розвиток творчих здібностей дітей в зображувальній діяльності»;семінар з елементами тренінгу «Роль помічника вихователя в створенні позитивного мікроклімату в групі», які підвищили рівень інформованості та сприяли усвідомленню важливості відповідального ставлення педагогів до художньо – естетичного виховання, навчання і розвитку малят, формування компетентного випускника дошкільного закладу.

Одним із головних завдань методичної служби було вивчення, узагальнення та поширення педагогічного досвіду педагогів. Згідно річного плану, в ЗДО працювало дві творчі групи вихователів: (керівник  Маленька  Н.В.) над  психолого – педагогічними аспектами реалізації завдань національно – патріотичного розвитку дошкільників та творча група з вивчення ППД вихователя ЗДО №28 Калашник Р.В. «Реалізація завдань художньо – естетичного розвитку через освітні лінії чинних програм» (керівник Калашник Р.В.). У 2018 – 2019 н.р. поширювався досвід вихователя Буяновської О.А. та музичного керівника Шапар М.І. Упродовж року члени творчих груп вивчали теоретичний матеріал, проводили для педагогів круглі столи, дискусії, консультації, мультимедійні презентації, тематичні виставки по даних темах, здійснювали підбірку теоретичних матеріалів та наочних посібників, спрямованих на реалізацію завдань національно – патріотичного, художньо- естетичного та логіко – математичного розвитку. Це дало можливість підвищити рівень теоретичної підготовки педагогів, удосконалити їх вміння і навички щодо організації патріотичного виховання дошкільнят та розглянути прийоми просвітницької роботи з батьками; поповнити методичну базу ЗДО необхідним матеріалом для успішної реалізації завдань національно – патріотичного, художньо - естетичного та логіко – математичного  виховання. Діяльність творчих груп сприяла розповсюдженню передового досвіду з вищезазначених питань.

Ефективно працювала «Школа педагогічної майстерності» з теми «Використання інноваційних програм та технологій у реалізації завдань художньо – естетичного розвитку дошкільників». Результатом роботи було розробка по всіх вікових групах папки «Нетрадиційні техніки малювання» та проведення педагогічного аукціону, які сприяли теоретичному та практичному поповненню знань педагогів, щодо використання інноваційних технологій малювання.

Випуск збірника теоретичного та практичного матеріалу з досвіду роботи педагогів закладу «Формування елементарних математичних уявлень дошкільників засобами педагогічної спадщини Василя Сухомлинського, який було представлено на методичному об’єднанні для вихователів з логіко – математичної компетенції, сприяв з’ясуванню значення математики у розумовому розвитку дітей та висвітленню досвіду В.О. Сухомлинського у формуванні елементарних математичних уявлень дошкільників.

Комплекс методичної роботи, щодо формування   валеологічних знань  дітей через організацію різних видів фізкультурно – оздоровчої діяльності спонукав педагогів до поповнення матеріально – дидактичної бази груп. Змістовність напрацьованого педагогами нетрадиційного фізкультурного обладнання сприяв його узагальненню на Фестивалі нетрадиційного обладнання, який проходив на базі ЗДО.

Проектна діяльність залишається ефективним методом залучення педагогів та вихованців до творчої діяльності. Так, педагоги та батьки закладу були залучені до реалізації проектів екологічної  та національно – патріотичної спрямованості «Щаслива лапа» та «Ознайомлення з рідним містом, як засіб патріотичного виховання». Робота в межах цих освітніх проектів спонукала учасників до пошуку ефективних шляхів, форм, методів освітньої роботи закладу, що сприяло їх фаховій компетенції та дозволило значно розширити знання дошкільників про своє місто та про домашніх улюбленців. Заклад був учасником Всеукраїнського заняття доброти про гуманне та відповідальне ставлення до тварин, за що нагороджений грамотою.

Пріоритетним питанням у вихованні дітей всіх вікових груп та діяльності дошкільного закладу залишається фізичне виховання, успіх якого залежить від правильної організації режиму дня, рухового, санітарно – гігієнічного режиму. Проведений огляд – конкурс осередків фізичного розвитку, а саме самостійної рухової активності дошкільнят сприяв урізноманітненню спортивного обладнання, що стало одним із чинників формування інтересу малюків до занять із фізичної культури. За активної участі педагогів, дітей, батьків проходили конкурси «Зимова фортеця», фестиваль ранкової зарядки «Рух заради здоров’я»,  «Веселі старти». Всі ці заходи послужили зросту творчого потенціалу педагогів закладу, підвищенню їх компетентності, збагаченню практичним досвідом проведення різних форм роботи з дітьми та зміцнило зв’язки з родинами вихованців. На зональних змаганнях між ЗДО міста заклад здобув ІІ місце (фізінструктор Панасенко О.Ю.), що свідчить про  організацію фізкультурно – оздоровчої  роботи на належному рівні.

Модернізація дошкільної освіти призводить до змін в усіх її сферах, зокрема в роботі з родинами вихованців і залученням їх до освітнього процесу. Форми взаємодії з батьками використовуються найрізноманітніші: теоретичні та практичні семінари, індивідуальні та групові консультації, тренінги, консультування в телефонному режимі, через організацію роботи сайту закладу. Спілкування педагогів з батьками дітей спрямоване на розв’язання пізнавальних і особистісно – розвивальних завдань. Ефективність проведеної роботи помітна: розширилось коло використання форм залучення батьків до життя дитини в закладі; обмін інформацією став більш якісним, продуктивним; простежується взаємозв’язок між дитиною і сім’єю і забезпечується позитивний зворотний зв'язок.

Завдяки вдалому поєднанню колективних, групових та індивідуальних форм методичної роботи з педагогічними кадрами, збагатились знання педагогів про сучасні досягнення педагогічної, психологічної науки та практики щодо впровадження інноваційних програм та нестандартних форм роботи з дітьми.

Робота психологічної служби у дошкільного закладі здійснювалася впродовж навчального року відповідно до головних завдань та проблемної теми за такими напрямками: діагностична робота, консультаційна, корекційно-відновлювальна та розвиткова робота, профілактичні заходи. Практичний психолог Васильєва Л.І. брала активну участь у роботі педагогічних рад, семінарів-практикумів, проводила консультації, анкетування, діагностику.

З метою удосконалення фізичного розвитку, підвищення захисних сил організму, відновлення розумової та фізичної працездатності  в  закладі створено оптимальне фізкультурно-оздоровче середовище.

 

За результатами постійного моніторингу стану здоров'я дітей у групах спостерігається позитивна динаміка росту і вагових показників, відзначається стійка нормалізація показників функціонального стану організму.Вся робота з фізичного виховання здійснюється  з урахуванням здоров'я, самопочуття, рівня фізичного розвитку та підготовленості дітей при налагодженому, постійному, дієвому медико-педагогічному контролі за станом роботи з фізичного виховання.

Інструктор з  фізкультури Панасенко О.Ю. ефективно впроваджує елементи авторської програми  М.Єфименка «Театр фізичного виховання та оздоровлення дітей», методику Е.Вільчковського, використовує нетрадиційні методи оздоровлення, що впливає на  формування у дітей позитивного ставлення до занять  фізкультурою  та спортом. Впродовж року спортивний зал поповнився атрибутами, інвентарем, нетрадиційним обладнанням для проведення занять.

Велику увагу протягом навчального року колектив дошкільного закладу приділив формуванню здоров’язберігаючої компетентності дітей. Ефективність оздоровчих заходів визначалася тим, що поєднувалася тривала комплексна інтенсивна оздоровчо-профілактична робота з корекційно-педагогічними заходами в умовах звичайного режиму життя дошкільників. Дитину оточують кваліфіковані педагоги, практичний психолог, медична сестра, які здійснюють постійний моніторинг стану здоров’я дітей, захворюваності, організації раціонального харчування, контроль за виконанням оздоровчих заходів, призначень лікаря, підтримують інтерес дитини до власного здоров’я.

Організація харчування дітей здійснюється відповідно до Інструкції з організації харчування дітей в ДНЗ, затвердженої МОН і МОЗ України №298/227 від 17.04.2006 року та «Санітарним регламентом для дошкільних навчальних закладів» № 234 від 24.03.2016 року

Контроль за організацією харчування, технологією приготування та видачею готових страв проводиться старшою медичною сестрою, директором закладу, комісією з питань харчування. Ведеться контроль за якістю продуктів, наявністю сертифікатів якості, термінами та умовами зберігання. Щомісячно проводиться аналіз та регулювання натуральних та грошових норм  харчування. Перспективне меню узгоджено з Управлінням держпродспоживслужби.

Питання захворюваності, відвідування та харчування дітей систематично розглядалися на засіданнях при директору, аналізувалися показники та розроблялися заходи щодо їх покращення.

Важливим напрямком роботи закладу  є створення оптимальних умов для повноцінного громадянського розвитку дошкільників. Реалізація завдань національно - патріотичного виховання здійснювалась  на основі інтегрованого підходу для збагачення досвіду, широкого бачення навколишньої дійсності, активізації та формуванню розуміння впливу вчинків на почуття оточуючих.

Завдання національно - патріотичного  розвитку дошкільників  розв’язуються  в різних видах і формах організації життєдіяльності дітей. Педагоги переконані в тому, що виховання дошкільнят сьогодні у народознавчих традиціях має сприяти розвиткові їх національної самосвідомості, патріотизму.

Систематичне планування та проведення з вихованцями різноманітної за змістом, формами і засобами освітньої діяльності щодо ознайомлення із народними святами, звичаями, традиціями українського народу забезпечили результативність роботи з національно-патріотичного виховання дошкільників.  Проведенні тематичні цикли «Моя Україна, моя батьківщина», «Мій дім – моя фортеця», «Козацькому роду нема переводу», виставки дитячих малюнків, фотовиставки  «Моя сім’я» «Моє рідне місто», «Україно, моя, вишиванко» сприяли покращенню знань дітей про культуру та побут українців, їх історичні звичаї та активному залученню батьків до освітнього процесу.

Музична діяльність в закладі  розглядалася як цілісна система, в якій всі види діяльності спрямовувались на формування основ музичного сприймання, музичних здібностей, прищеплення дітям емоційно-ціннісного ставлення до світу музики, музичних здібностей.  Музичні керівники Шапар М.І., Середа Л.П., Тихоненко Л.С. ефективно використовували всі  види музичної діяльності зорієнтовані на музично-естетичний розвиток дітей через  святкові ранки, розваги, тематичні заняття.  Аналіз  роботи музичних керівників вказує на грамотне поєднання різних видів музичних занять, організацію індивідуальної роботи та належну роль самостійній музичній діяльності.

Адміністративно-господарська робота спрямовувалась на здійснення контролю за економним використанням тепло-, водо-, енергоресурсів, забезпечення готовності ЗДО до нового навчального року, опалювального сезону, дотримання інструкцій з техніки безпеки, охорони праці, безпеки життєдіяльності дітей. В дошкільному закладі перейшли на використання енергозберігаючих ламп.

Фінансово-господарська діяльність була спрямована на зміцнення матеріально-технічної бази закладу. Цьому сприяли органи громадянського самоврядування: батьківський комітет,  рада ЗДО.    Завдяки спільній, злагодженій роботі проведені поточні ремонти всіх приміщень закладу (групові кімнати, спальні, роздягальні, коридори, сходи, пральня, харчоблок, спортивний зал ). Придбані  комплекти постільної білизни ,іграшки, твердий та м'який інвентар.

Управлінська діяльність була спрямована на реалізацію перспективи розвитку закладу , здійснення контролю за організацією освітньої діяльності. За результатами контролю видавалися накази, приймались конструктивні, обґрунтовані та дієві рішення.

Навчально-методична база  відповідає сучасним вимогам: навчальні посібники, дидактичне оснащення освітнього процесу систематизовано за змістовими лініями, диференційовано за рівнем розвитку та віковим принципом.

Питання матеріально-технічного та навчально-методичного забезпечення розглядалися на виробничих нарадах, нарадах при директору ЗДО та під час перевірок груп. Щороку складаються заходи з підготовки до нового навчального року, до опалювального періоду.

 

Річний звіт про діяльність закладу освіти (2017-2018н.р.)

Заклад дошкільної освіти  №28 «Вербиченька» підпорядкований управлінню освіти Рівненського міськвиконкому. Приміщення дитячого садка розраховане на 11 вікових груп.  Впродовж  2017-2018 н.р. в закладі функціонувало 11 груп:

2 групи – раннього віку;

3 групи –  4-го року життя;

3 групи – 5–го року життя;

3 групи – 6-го року життя.

Проектна потужність закладу – 230 місць. Чисельність дітей   у  групах у  2017-2018н.р.  році  становила  342 дитини.  З них у 2017-2018н.р. в дошкільному  закладі    виховувалися  8 дітей, батьки яких є учасниками АТО, 13 дітей  з малозабезпечених сімей  (вдвічі зросла кількість пільгових категорій у порівнянні з 2016-2017н.р. ). Всі п’ятирічні діти мікрорайону охоплені дошкільною освітою (100%).

Усі  приміщення  закладу забезпечені необхідним обладнанням, іграшками, посібниками, навчально-методичною літературою, відповідають санітарним та гігієнічним  показникам, що створює умови для повноцінної реалізації кожною дитиною свого природного потенціалу, дає можливість проявити свою індивідуальність.

Проведений моніторинг оснащення розвивальних центрів показав,  що предметно-ігрове середовище груп оснащене на 82%  (у порівнянні з 2016-2017 н.р. показники підвищились на 6%).

На кінець навчального року у всіх групах  оновились матеріалами  театральні центри (82%),  музичні центри (71%), центри природи (95%), етнографічні центри (91%) завдяки творчій роботі педагогів у співпраці  з батьками.

До послуг дітей у дошкільному закладі є 1 музична зала, спортивна зала,  кабінет психолога, логопедичний кабінет, кабінет гурткової роботи, куточок з ОБЖД, правовий, національно - патріотичний та народознавчий куточки.

Спортивна зала обладнана необхідним стандартним та нестандартним  інвентарем.  Весь спортивний інвентар паспортизований.  Результати    моніторингу оснащення спортивного залу вказують  на те, що зал оснащений спеціалізованим спортивним обладнанням, інвентарем, атрибутами на   91% , на 4% краще, як у минулому році.

Музична зала дошкільного закладу сучасна, простора, естетично оформлена. В наявності є фортепіано, музичний центр, ігровий матеріал, дитячі музичні інструменти для проведення музичних занять з дітьми, розваг, свят. Проведений аналіз обладнання, навчально-наочних посібників, іграшок показав,  що у порівнянні з минулим роком  оснащення покращилось на 4% і становить 92%.

Територія закладу поділена на 11 майданчиків. Кожна група має свій майданчик з спортивним, ігровим обладнанням та пісочницями.

На території закладу є тематичні майданчики: для вивчення правил дорожнього руху та спортивний; створено куточок лісу, саду, городи. Територія дитячого садка озеленена, розбиті квітники, майданчики упорядковані, їх обладнання відповідає санітарно – гігієнічним нормам та правилам безпеки життєдіяльності дітей.

Керуючись вимогами Закону України „Про дошкільну освіту”, Базовим компонентом дошкільної освіти в Україні, виконуючи завдання Базової програми розвитку дитини дошкільного віку  «Я у світі» колектив дошкільного навчального закладу працював над вирішенням таких завданнь:

1.Удосконалення змісту та форм роботи з національно – патріотичного виховання на принципі інтегрованого підходу до організації життєдіяльності дітей.

2. Сприяння розвитку базових якостей особистості в контексті реалізації завдань економічної освіти.

3. Активізація роботи з охорони життя і збереження здоров’я дітей шляхом комплексного підходу до створення безпечних умов життєдіяльності дошкільників.

З метою реалізації  проблемної теми, результативного вирішення поставлених завдань, методична робота в дошкільному закладі проводилась на діагностичній основі, згідно з структурою, диференційовано з урахуванням досвіду, рівня підготовки педагогічних кадрів, координувалась на основі вивчення результатів освітньо-виховного процесу.

В умовах варіативності програмних документів педагогічний колектив працював за  програмою розвитку дитини дошкільного віку «Українське дошкілля» у всіх вікових групах, в групах старшого дошкільного віку впроваджувалась  Програма розвитку дітей старшого дошкільного віку «Впевнений старт» шляхом реалізації завдань Базового компоненту дошкільної освіти.

В організації навчально-виховного процесу використовувалась варіативна програма: парціальна програма  «Українотворець», керівник авторського колективу Кононенко П.П., 2008р., «Дитяча хореографія» автор Шевчук А.С., «Граючись вчимося. Англійська мова» автор Гунько С., Гусак Л.

Вирішуючи головні завдання, які полягають у реалізації державної політики в галузі освіти, підвищенні фахової компетентності педагогів, у дослідженні та впровадженні в практику передового педагогічного досвіду, інноваційних технологій з педагогічними працівниками проводились різні форми методичної роботи.

Колегіально та кваліфіковано вирішувались актуальні питання організації освітньо-виховного процесу на засіданнях педагогічних рад, зокрема:

- «Шляхи вдосконалення національно – патріотичного виховання дошкільників в контексті «Концепції національно – патріотичного виховання дітей і молоді»,

- «Шляхи підвищення ефективності та результативності роботи з охорони життя, зміцнення здоров’я та безпеки життєдіяльності дошкільників»,

- «Розвиток базових якостей особистості в контексті економічної освіти».

Ефективна діяльність педагогічної ради сприяла прийняттю конструктивних рішень  стосовно якісної організації  освітньо-виховного процесу,  підвищенню рівня психолого-педагогічної, інноваційної компетентності педагогів, пошуку нових ефективних методів і прийомів у роботі з дошкільниками.

Удосконалення теоретичних знань з практичним досвідом комплексно поєднувались через групові та індивідуальні форми методичної роботи: створення динамічних груп, колективні перегляди занять, групові та індивідуальні консультації, презентації дидактичних посібників, конкурси. Такий підхід дозволив  здійснювати диференціацію до підвищення професійної компетентності педагогів та забезпечив результативність  освітньо-виховного процесу в закладі відповідно до пріоритетних завдань у 2017-2018н.р.

Для якісної реалізації головних завдань з удосконалення форм, змісту та методів роботи щодо розвитку творчої, гармонійно – розвиненої особистості дитини, орієнтуючись на концептуальні положення програми розвитку дітей дошкільного віку «Українське дошкілля», в ДНЗ було заплановано  та проведено три тематичних вивчення: «Стану національно – патріотичного виховання дошкільнят» (листопад 2017 р.), «Стану роботи з ОБЖД» (лютий, 2018 р.), «Стану організації роботи з економічного виховання дітей» (квітень, 2018 р.). Зміст та матеріали тем узагальнені в довідках із зазначенням термінів, відповідальних осіб, питань перевірки, висновків та зауважень за результатами вивчення, а також, за потреби, визначенням коригувальних заходів. Результати вивчень були оголошені на нарадах, педагогічних радах закладу.

Сприятливі умови для активізації пізнавальної діяльності педагогів, обміну новими ідеями, думками, педагогічними знахідками та їх пропаганду забезпечив  семінар - практикум «Впровадження економічного виховання в роботу з дітьми дошкільного віку», на якому педагоги підвищили рівень інформованості та сприяли усвідомленню важливості та відповідального ставлення  до економічного виховання, навчання і розвитку малят, формування компетентного випускника дошкільного закладу. Завдяки  роботі  творчої лабораторії педагогів  підвищився загальний рівень якості виготовлення дидактичних посібників  з економічного виховання, які активно використовуються у освітньо-виховному процесі.

Практичним кроком у розв’язанні завдання річного плану  був  семінар-практикум «Надання першої невідкладної допомоги дітям в умовах ДНЗ» та тренінг «Здоровий вихователь виховує, навчає, здоровим бути надихає», які сприяли усвідомленню педагогами необхідності використовувати у своїй роботі форми та методи безпечного виховання дітей. Педагоги  ознайомились  з принципами, технологіями та педагогічними умовами, стали  активно впроваджувати їх у роботі з дітьми. Результатом семінару є розроблені презентації та брошури для батьків з ОБЖД . У всіх вікових групах облаштовані куточки з ОБЖД з дидактичними іграми, демонстраційним обладнанням, інвентарем, що сприяє ефективності проведення роботи з безпечної поведінки в різних умовах  з дошкільниками.

Педагогічні читання «Педагогіка добра у спадщині В.Сухомлинського» (березень 2018р.), методичні посиденьки «Літературні твори В.Сухомлинського про цінність людського життя для дорослих і дітей» (квітень 2018р.), сприяли пошуку ефективних методів і прийомів щодо формування у дошкільників соціально-моральної поведінки.

Результативну роботу здійснила  творча група закладу (керівник вихователь-методист Романюк О.О), яка працювала  над  завданнями проблемної теми «Формування соціальної компетентності дитини засобами козацької педагогіки». На протязі року члени творчої групи  проводили для педагогів дискусії, консультації, мультимедійні презентації,брейн – ринг з народознавства, тематичні виставки по даній темі, здійснювали підбірку теоретичних матеріалів та наочних посібників, спрямованих на реалізацію завдань національно – патріотичного виховання. Це дало можливість поповнити методичну базу ДНЗ необхідним матеріалом для успішної реалізації завдань національно - патріотичного виховання.

Активно працювала творча група з впровадження ППД вихователя НВК №1 Н.В. Лисенко, (керівник вихователь Гаврилюк І.А.) «Логіко – математичний розвиток дошкільників в інтегрованому просторі». Метою роботи творчої групи було практичне застосування  в роботі матеріалів ППД.

У роботі школи молодого спеціаліста «Пошук, ініціатива, творчість» брали участь майже всі члени педагогічного колективу. Це стало своєрідним стимулом у підвищенні рівня професійної компетентності  як молодих, так і досвідчених педагогів. На засіданнях розглядались питання оновлення змісту освітньої діяльності  згідно вимог Базового компонента, інноваційної діяльності, обговорювались  вимоги до мовленнєвих занять та планування освітньо-виховної роботи в закладі. На роботу молодих педагогів позитивно вплинула система наставництва.

На допомогу вихователям у вирішенні поставлених завдань були проведенні консультації, педагогічні читання, психолого-педагогічні тренінги, обговорення новинок періодичних видань.

Кількісний і якісний аналіз оцінювання методичних заходів, проведених впродовж навчального року, показав, що вони мали науково-методичний і пізнавальний характер, сприяли підвищенню професійної компетентності, поліпшенню якості володіння різноманітними методами роботи, інноваційними технологіями.

Важливим у роботі педагогічного колективу  було впровадження інноваційних  технології, авторських  програм та методик.  Через активне проведення різних форм роботи, а саме: майстер-класи, школу педмайстерності, колективні перегляди на 17% зріс рівень інноваційної компетентності педагогів. На 7% покращився показник впровадження методики художньо-мовленнєвої діяльності Н.Гавриш,  на 8%  проектної діяльності, на  2%  корекційних та здоров’язберігаючих  технологій.

Результат встановлено через  діагностику , яка показала, що у 2017-2018н.р. педагоги активно впроваджували:

-          методику художньо-мовленнєвої діяльності Н.Гавриш - 72% ,

-          педагогічну спадщину В.Сухомлинського – 85%,

-          концепцію К.Орфа – 45%,

-          елементи педагогіки ТРВЗ –  65 %,

-          досвід Л. Шульги «Розвиток творчих здібностей» - 70 %,

-       психолого-педагогічне проектування -  78%,

-          авторську методику М. Єфименка «Театр фізичного виховання та оздоровлення дітей дошкільного віку» -  80 %,

-         корекційні технології та  здоров'зберігаючі технології – 88 %.

Впродовж  навчального року проведено 9 відкритих занять. Цікавими  та змістовними відмічені заняття  вихователів Семенюк Г.Ф., гр.№4, ПасічникО.В.гр.№7, фізінструктора Панасенко О.Ю., музкерівників Тихоненко Л.С., Середи Л.П., під час яких педагоги продемонстрували вміння використовувати різноманітні засоби впливу, методи і прийоми  під час організованої навчально-розвивальної діяльності. Така форма роботи сприяла підвищенню інноваційної компетентності, спонукала педагогів до пошуку ефективних шляхів формування у дітей пізнавальних здібностей, мовленнєвої культури, економічного та національно - патріотичного розвитку.

Колективні перегляди  стали школою надбання педагогічного досвіду.

Майстерному зростанню педагогів та активізації їх творчого потенціалу сприяла їх участь у конкурсах: на кращу підготовку до нового навчального року, на кращий куточок з ОБЖД, з економічного виховання. Всі педагоги брали активну участь у збагаченні розвивального середовища, проявили креативність, інноваційний підхід, що забезпечило створення оптимальних умов для всебічного розвитку дітей дошкільного віку з урахуванням їхніх вікових і індивідуальних особливостей.

Педагоги закладу брали участь у всіх загальноміських заходах:

Національно-патріотичні заходи, проведені у закладі:

- День Соборності України (22.01.2018р.);

- Театралізовані заходи «Різдв’яна Україна» (19.12.2017-20.01.2018р.р.)

- День рідної мови (21.02.2018р.);

- «Моя сім’я, моя родина, моя ненька Україна» (22.04.2018р.);

- День захисту дітей (01.06.2018р.). Для проведення заходів були залучені всі діти переміщених громадян.

Благодійні акції:

- Великодня акція «Пасха для захисників» (27.04.2018р.);

В закладі здійснювався систематичний психолого-педагогічний супровід сімей, які переселилися з тимчасово окупованої території:

- Індивідуальна робота з дітьми щодо вивчення та вдосконалення української мови.

- Зустріч з Рівненським митцем, меценатом, громадським діячем, волонтером, автором віршованих казок Любов’ю Ярмолюк (26.02.2018р.).

- Участь у загальноміських заходах «Запалимо вогонь Миру»; « Сім’я – це сила»

Вся проведена робота щодо виконання заходів з реалізації Комплексної державної програми щодо підтримки, соціальної адаптації та реінтеграції громадян України, які переселилися з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО, висвітлена на сайті закладу http://dnz28.rosvita.rv.ua/

Дошкільний навчальний заклад тісно співпрацює з кафедрою педагогіки і психології (дошкільної та корекційної) РДГУ є базовим для проходження педагогічної практики студентів. В 2017-2018р.  педагогічну практику пройшли 20 студентів. Вихователі – наставники активно і плідно співпрацювали з молоддю, допомагали опановувати ази виховательської професії.

Про підвищення якості освітньо-виховного процесу свідчать комплексні та тематичні перевірки вивчення стану організації життєдіяльності дітей.

Діяльність педагогів закладу спрямована на новий підхід до організації пізнавальної навчально-розвивальної діяльності, розвиток особистісних якостей вихованців, побудови партнерських стосунків, збалансованість форм активності відповідно тематичних циклів, на урізноманітнення методів і прийомів роботи, залучення до пошуково-дослідницької діяльності дошкільників.

Робота психологічної служби у дошкільного закладі здійснювалася впродовж навчального року відповідно до головних завдань та проблемної теми за 3-ма напрямками: психодіагностична робота, консультаційна, корекційно-відновлювальна та розвивальна робота, організаційно-методична. Практичний психолог Васильєва Л.І. брала активну участь у роботі педагогічних рад, семінарів-практикумів, проводила консультації, анкетування, діагностику.

З метою удосконалення фізичного розвитку, підвищення захисних сил організму, відновлення розумової та фізичної працездатності  в  закладі створено оптимальне фізкультурно-оздоровче середовище.

Достатній теоретичний та практичний рівень знань педагогів підтвердився під час відкритих показів роботи з фізичного виховання.

За результатами постійного моніторингу стану здоров'я дітей у групах спостерігається позитивна динаміка росту і вагових показників, відзначається стійка нормалізація показників функціонального стану організму.Вся робота з фізичного виховання здійснюється  з урахуванням здоров'я, самопочуття, рівня фізичного розвитку та підготовленості дітей при налагодженому, постійному, дієвому медико-педагогічному контролі за станом роботи з фізичного виховання. Протягом навчального року медичними працівниками та адміністрацією на заняттях з фізичної культури проводились заміри моторної щільності та тренуючого ефекту. Результати замірів свідчать про те, що моторна щільність занять в усіх вікових групах коливається у межах норми від 79% до 95%. Тренуючий ефект відповідав нормі в усіх вікових групах 139-157 уд/хв., що свідчить про ефективність використання фізінструктором методів і прийомів проведення занять, раціональність розподілу часу між структурними частинами та раціональністю вибору способів організації дітей.

Інструктор з  фізкультури Панасенко О.Ю. ефективно впроваджує елементи авторської програми  М.Єфименка «Театр фізичного виховання та оздоровлення дітей», методику Е.Вільчковського, використовує нетрадиційні методи оздоровлення, що впливає на  формування у дітей позитивного ставлення до занять  фізкультурою  та спортом. Впродовж року спортивний зал поповнився атрибутами, інвентарем, нетрадиційним обладнанням для проведення занять.

Велику увагу протягом навчального року колектив дошкільного закладу приділив формуванню здоров’язберігаючої компетентності дітей. Ефективність оздоровчих заходів визначалася тим, що поєднувалася тривала комплексна інтенсивна оздоровчо-профілактична робота з корекційно-педагогічними заходами в умовах звичайного режиму життя дошкільників. Дитину оточують кваліфіковані педагоги, практичний психолог, медична сестра, які здійснюють постійний моніторинг стану здоров’я дітей, захворюваності, організації раціонального харчування, контроль за виконанням оздоровчих заходів, призначень лікаря, підтримують інтерес дитини до власного здоров’я.

Організація харчування дітей здійснюється відповідно до Інструкції з організації харчування дітей в ДНЗ, затвердженої МОН і МОЗ України №298/227 від 17.04.2006 року та «Санітарним регламентом для дошкільних навчальних закладів» № 234 від 24.03.2016 року

Контроль за організацією харчування, технологією приготування та видачею готових страв проводиться старшою медичною сестрою, завідувачем, комісією з питань харчування. Ведеться контроль за якістю продуктів, наявністю сертифікатів якості, термінами та умовами зберігання. Щомісячно проводиться аналіз та регулювання натуральних та грошових норм  харчування. Перспективне меню узгоджено з Управлінням держпродспоживслужби.

 

Питання захворюваності, відвідування та харчування дітей систематично розглядалися на засіданнях при завідувачеві, аналізувалися показники та розроблялися заходи щодо їх покращення.

Важливим напрямком роботи закладу  є створення оптимальних умов для повноцінного громадянського розвитку дошкільників. Реалізація завдань національно - патріотичного виховання здійснювалась  на основі інтегрованого підходу для збагачення досвіду, широкого бачення навколишньої дійсності, активізації та формуванню розуміння впливу вчинків на почуття оточуючих.

Завдання національно - патріотичного  розвитку дошкільників  розв’язуються  в різних видах і формах організації життєдіяльності дітей. Педагоги переконані в тому, що виховання дошкільнят сьогодні у народознавчих традиціях має сприяти розвиткові їх національної самосвідомості, патріотизму.

Систематичне планування та проведення з вихованцями різноманітної за змістом, формами і засобами освітньої діяльності щодо ознайомлення із народними святами, звичаями, традиціями українського народу забезпечили результативність роботи з національно-патріотичного виховання дошкільників.  Проведенні тематичні цикли «Моя Україна, моя батьківщина», «Мій дім – моя фортеця», «Козацькому роду нема переводу», виставки дитячих малюнків, фотовиставки  «Моя сім’я» «Моє рідне місто», «Україно, моя, вишиванко» сприяли покращенню знань дітей про культуру та побут українців, їх історичні звичаї та активному залученню батьків до освітнього процесу.

Важливого значення  у минулому навчальному році педагоги надавали організації і проведенню трудової діяльності, формуванню соціальної компетентності дошкільників.     У дошкільному закладі створені необхідні умови для організації трудової діяльності, обладнані центри для організації різних видів праці та чергувань.   У 80 % дітей старшого  дошкільного віку сформована відповідальність до виконання трудових доручень, більшість вихованців доводять розпочату справу до кінця,  допомагають один одному. В процесі спілкування з дітьми відмічено, що вони знають професії дорослих, шанобливо ставляться до результатів людської праці.

Впродовж навчального року педагоги активно використовували твори художньої літератури, малі фольклорні жанри як стимул для  обговорення соціально-моральної ситуації,  активізації пізнавального розвитку та мовленнєвої творчості дошкільників відповідно до  тематичних циклів, лексичних тем.

Взаємозв’язок  літературної діяльності з театральною  результативно позначився на творчому розвитку дошкільників, та освітньо-виховному процесі в цілому. Виготовлені  педагогами театри  власноруч: театр-хустка, театр-масок, театр-тіней, театр-ложок, театр бі-ба-бо  доповнили оснащення розвивальних центрів та позитивно  вплинули на формування театрально-мовленнєвої  діяльності дошкільників.

Музична діяльність в закладі  розглядалася як цілісна система, в якій всі види діяльності спрямовувались на формування основ музичного сприймання, музичних здібностей, прищеплення дітям емоційно-ціннісного ставлення до світу музики, музичних здібностей.  Музичні керівники Шапар М.І., Середа Л.П., Тихоненко Л.С. ефективно використовували всі  види музичної діяльності зорієнтовані на музично-естетичний розвиток дітей через  святкові ранки, розваги, тематичні заняття.  Аналіз  роботи музичних керівників вказує на грамотне поєднання різних видів музичних занять, організацію індивідуальної роботи та належну роль самостійній музичній діяльності.

Адміністративно-господарська робота спрямовувалась на здійснення контролю за економним використанням тепло-, водо-, енергоресурсів, забезпечення готовності ДНЗ до нового навчального року, опалювального сезону, дотримання інструкцій з техніки безпеки, охорони праці, безпеки життєдіяльності дітей. В дошкільному закладі перейшли на використання енергозберігаючих ламп; здійснено  заміну дверей та вікон на металопластикові.

Фінансово-господарська діяльність була спрямована на зміцнення матеріально-технічної бази закладу. Цьому сприяли органи громадянського самоврядування: батьківський комітет,  рада ДНЗ.    Завдяки спільній, злагодженій роботі проведені поточні ремонти всіх приміщень ДНЗ (групові кімнати, спальні, роздягальні, коридори, сходи, пральня, харчоблок, спортивний зал ),капітальний ремонт методичного кабінету, кабінету гурткової роботи, косметичний ремонт туалетів , заміна вікон у  групах. Замінені вікна на енергозберігаючі по загальних коридорах. Придбані  комплекти постільної білизни ,іграшки, твердий та м'який інвентар.

Управлінська діяльність була спрямована на реалізацію перспективи розвитку закладу , здійснення контролю за організацією освітньої діяльності. За результатами контролю видавалися накази, приймались конструктивні, обґрунтовані та дієві рішення.