Матеріально-технічне забезпечення закладу


 Заклад дошкільної освіти (ясла-садок) №28 розпочав свою діяльність 01.09.1968 року. Площа території закладу складає 0,85 га, має естетичний  вигляд, озеленена, повністю огороджена.

Заклад розташований в типовій двоповерховій будівлі, загальною площею 681 м2. Проектна потужність Закладу дошкільної освіти №28 складає 220 місць. На даний час  функціонує 11 груп: 2 - ясельна , 9-дошкільні. Усі групи мають окремі групові приміщення, які поділені на навчально-ігрові та спальні зони.  Групові кімнати обладнані необхідним твердим і м’яким інвентарем.

Кожна група має окремий майданчик для прогулянки з тіньовими навісами та зеленими насадженнями, ігрові комплекси "Ромашка", "Замок", гірки (3 шт.), пісочниці з кришками (11 шт.), качеля-балансир (2 шт.), ігровий автомобіль, качеля-пружина, виготовлене власноруч з колод та автомобільних шин спортивне обладнання.  На спортивному майданчику знаходяться спортивні драбини, турнік та інше фізкультурне обладнання для виконання основних рухів. всі споруди безпечні у використанні, про що свідчать акти обстеження.

Для виконання завдань розумового, екологічного, трудового, профорієнтаційного розвитку дошкільнят виділено місце під городи. Навчально-матеріальне  забезпечення відповідає Закону України «Про дошкільну освіту», Наказу МОН України від 19.12.2017р. №1633, типовому переліку обов'язкового обладнання навчально-наочних посібників та іграшок в дошкільних навчальних закладах, СанПіН №3231-85 влаштування і утримання дитячих дошкільних закладів.

В групових приміщеннях створені необхідні умови для якісної організації життєдіяльності дітей. Групи естетично оформлені, затишні, впорядковані меблями відповідно до віку дітей, відповідають гігієнічним та санітарним вимогам. Предметно-ігрове середовище сприяє всебічному розвитку вихованців та відповідає вимогам програми. Ігрові зони обладнані в достатній кількості навчальним та ігровим матеріалом.

Медичний кабінет утримується в належному стані і відповідає  вимогам до оформлення. Наявність медикаментів відповідає  переліку надання першої медичної допомоги. Забезпечений проточною  водою, є кварцова лампа для проведення профілактики захворювань.

У закладі є необхідна кількість  інвентаря, який промаркований та використовується за призначенням, постійно поповнюється, оновлюється.

Будівля знаходиться у належному стані і відповідає санітарно-гігієнічним нормам. Щороку проводиться поточний ремонт усіх приміщень, ревізія вентиляційних та каналізаційних систем. Встановлено лічильники електричної енергії та холодної води, вмонтовано ультразвуковий теплолічильник з циркуляційним насосом та електронний регулятор температури, що дозволяють значно заощаджувати на обігріві приміщень.

Харчоблок оснащений сучасним кухонним обладнанням: електроплитами (2 шт.), холодильниками (2 шт.), мийками (4 шт.), орозильною камерою, сковродою електричною (2 шт.), м'ясорубкою електричною, великим столом з нержавіючої сталі, вагами.
В просторому приміщенні пральні наявний стелаж для чистої білизни, стелажі для костюмів та необхідна техніка: пральні машини (2 шт.), праски (2 шт.).

Медичний блок складається з кабінету медичної сестри, ізолятора та маніпуляційної кімнати. кабінет повністю оснащений меблями: письмовим столом, шафою для зберігання документації, стільцями, м'якою частиною. В маніпуляційній кімнаті розміщується комплект з кушетки, холодильника та шафи медичної, де зберігаються медикаменти.

У методичному кабінеті є шафа для одягу, письмові столи (2 шт.), зручні стільці (4 шт.), шафи-стелажі, де зберігаються науково-педагогічна, методична література, матеріали періодичних видань.

Кабінет практичного психолога оснащено відповідно до особливостей діяльності психолога закладу: стіл письмовий, м'які стільці (5 шт.), столики дитячі (2 шт.), стільці дитячі (6 шт.), шафа для одягу, стелажі для фахової літератури та обладнання( дидактичні ігри, матеріали для діагностичної, корекційної, розвиткової, консультаційної роботи).

В групах та харчоблоці встановлені електричні водонагрівачі - бойлери. В закладі є комп'ютери (3 шт.), ноутбуки (2 шт.), багатофункціональні пристрої. Широко використовується у роботі закладу Інтернет. Створено сайт ЗДО.

Педагогічний колектив разом з батьками вихованців свторили сприятливі та комфортні умови для повноціного та гармонійного розвитку дітей та продовжують активно працювати над зміцненням матеріальної бази закладу.

Коридор та кабінети естетично оформлені роботами дітей та їхніх батьків, інформаційними стендами.

Навчально-матеріальна база постійно оновлюється. В перспективних планах закладу відмічене подальше придбання сучасного обладнання. Фінансове забезпечення діяльності навчального закладу здійснюється у відповідності до Закону України «Про дошкільну освіту».